13 de desembre de 2019 13/12/19

Betxí celebra el quart pressupost infantil municipal

Betxí celebra el quart pressupost infantil municipal - (foto 1)

  L’Ajuntament de Betxí ha celebrat hui el quart ple del pressupost infantil municipal. El saló de plens del consistori s'ha convertit per unes hores en una improvisada aula en què els menuts han estat capaços de posar-se d'acord en decidir en què es fa servir els diners de tots.

  Dos representants de cada curs dels que han participat en el projecte han intervingut en el ple que s'ha fet a l'Ajuntament. En concret, han estat un delegat de cada classe de les tres que hi ha d'Infantil, i de primer de Primària fins a quart curs.  En total, més de 300 alumnes han participat directament en esta experiència.  Cadascuna de les classes ha triat el mòdul que ha considerat més interessant d'entre els seleccionats prèviament, d'entre una oferta de dotze. Després, s'han votat en el ple i el més recolzat ha estat el vaixell, un element de grans dimensions que reprodueix una nau aquàtica i que inclou diversos jocs.

  En este sentit, l'alcalde, Alfred Remolar, ha manifestat la seua satisfacció per comprovar "com els nens saben utilitzar els diners per contribuir a la integració. I ho fan d'una manera natural ja que ells no tenen els prejudicis que potser podem tenir els adults ". Remolar ha destacat que este projecte ha estat "molt enriquidor" per a tots els intervinents, especialment per als polítics, “ja que els nens ens han fet arribar comentaris molt concrets sobre els seus interessos personals i com millorar el poble ".

  Al ple ha assistit també la regidora d’infància Lydia Hidalgo, que ha actuat com a secretària i ha alçat acta. Hidalgo ha assenyalat que l'experiència ha estat tan positiva que esperen que tinga continuïtat l'any que ve. "Es tracta que els més petits prenguen la paraula i aprenguen a consensuar i a prendre decisions", ha subratllat.

  El pressupost que han hagut de 'gestionar' els escolars és de 15.000 euros. L'acte s'ha celebrat al saló de plens de l'Ajuntament de Betxí i s'espera que en els propers mesos es faça realitat la inversió acordada.

   

  ocultar
  Betxí celebra el quart pressupost infantil municipal
  Pujar