elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Es presenta el partit Torre en Conill per a defensar els interessos de les urbanitzacions de Bétera

Es presenta el partit Torre en Conill per a defensar els interessos de les urbanitzacions de Bétera
  MÉS FOTOS
  Es presenta el partit Torre en Conill per a defensar els interessos de les urbanitzacions de Bétera - (foto 2)
  Es presenta el partit Torre en Conill per a defensar els interessos de les urbanitzacions de Bétera - (foto 3)

  Aquesta setmana s'ha presentat un nou partit en les urbanitzacions de Bétera. Torre en Conill -nom de la nova formació i que coincideix amb el d'una de les urbanitzacions- es defineix com "un partit veïnal reivindicatiu sense ideologia determinada".

  Tal com expliquen des de la formació, tots els seus membres són veïns de la urbanització Torre en Conill, i els uneix la defensa del seu "ben estar". Un dels punts que defensen, o més aviat critiquen, és la "discriminació de serveis i inversions" que pateixen des de l'ajuntament de Bétera. Una situació que porten denunciant molt temps i que afecta, tal com expliquen, a les urbanitzacions en general i a la seua en particular: "Pensem que els impostos van majoritàriament al centre del poble, i se'ns manté en un abandó i desinterès crònic i objectiu", explica Salvador Beltrán, portaveu de la formació.

  Els veïns que resideixen en les urbanitzacions suposen el 40% de la població i les inversions (fins i tot després de descomptats les despeses de personal i comuns) no passen mai del 5%, amb prou faenes simbòlic, lamenten des del partit Torre en Conill i posen com a exemple que aquestes inversions van ser en el 2016 i 2017 del 0%. "

  En la zona sud som 7.000 persones i estem sense centre de salut, sense centre cultural, sense transport públic, sense col·legi, sense institut, i amb dèficits de qualitat de serveis. Tenim discriminacions com la recollida de brossa diferent per al poble i per a les urbanitzacions", lamenten.

  Són aquests els motius que els han portat a unir-se en un partit veïnal sense ideologia definida, un partit de base popular, "necessari ja que els partits tradicionals donen prioritat absoluta en les seues propostes al centre del poble", lamenten al mateix temps que afigen: "Només els propis veïns podrem defensar-nos com demostren els 20 anys passats que han sigut una seqüència de discriminacions".

  El Partit Torre en Conill es presentarà a les eleccions de maig de 2019, expliquen des de la formació, "desitjant que el Ple Municipal arribe a tenir un 40% de regidors d'urbanitzacions, tants com a veïns vivim en aquests nuclis".

  Des de la Junta Directiva del nou partit, conviden a tots els veïns de Torre en Conill al fet que se sumen al partit: "També ho fem extensiu als altres veïns del poble que vulguen sumar-se a la nostra alegria, i especialment a les Associacions de Veïns i organitzacions de la urbanitzacions perquè participen dels actes, de la nostra línia d'actuació i de la nostra experiència en aquest viatge cap a l'equitat veïnal", conclouen.

  Pujar