12 de juliol de 2020 12/7/20

L'Hospital de Bétera obri les seues portes els dies 21 i 22 d'octubre per a informar i formar sobre Salut Mental

L'Hospital de Bétera obri les seues portes els dies 21 i 22 d'octubre per a informar i formar sobre Salut Mental - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Hospital de Bétera obri les seues portes els dies 21 i 22 d'octubre per a informar i formar sobre Salut Mental - (foto 2)
  L'Hospital de Bétera obri les seues portes els dies 21 i 22 d'octubre per a informar i formar sobre Salut Mental - (foto 3)

  L'Hospital Psiquiàtric de Bétera, dependent de la Diputació de València, celebra les III Jornades de Portes Obertes els pròxims dies 21 i 22 d'octubre, amb activitats per a tots els col·lectius i, com a novetat, una jornada científica que reunirà a totes les associacions de salut mental de la província.

  «En aquestes jornades anem a mostrar el que serà l'Hospital de Bétera i el futur de la salut mental en la província, un dels principals objectius de la nova Diputació per a trencar l'estigma que envolta al món de la Psiquiatria», ha destacat la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer. Un dels primers anuncis que va realitzar l'Àrea responsable de la gestió de l'Hospital va ser la seua intenció d'integrar el centre en la Xarxa Sanitària Pública. D'altra banda, en col·laboració amb l'Ajuntament de Bétera, la corporació està treballant en un nou model d'atenció a la salut mental per a crear la Unitat de Mitja Estada, que permetrà als usuaris rebre tractaments de rehabilitació sense necessitat de l'internament definitiu. Aquests canvis seran exposats i explicats en la jornada científica del divendres 21 d'octubre, dirigida a les associacions i al personal que treballa en l'àrea de la Psiquiatria. Així mateix, s'impartirà una conferència sobre el futur de la Rehabilitació Psicosocial, a càrrec del psicoterapeuta i médicopsiquiatra Mariano Hernández, seguit d'un debat multidisciplinari sobre el present i el futur de la salut mental.

  Premis “Per la defensa de la Salut Mental”

  També el divendres, la diputada Mercedes Berenguer lliurarà els premis “Per la defensa de la Salut Mental”, en reconeixement als treballs i la trajectòria de les associacions i les persones que dediquen la seua vida a aquest àmbit. D’altra banda, el dissabte 22 d'octubre l'Hospital de Bétera obrirà les seues portes per a rebre als usuaris dels Serveis de Salut Mental, familiars, associacions, veïns i tota persona interessada a conèixer els serveis del centre i el món de la Psiquiatria de forma lúdica i sense prejudicis. Per a açò, s'han organitzat tallers de jazz i pintura, una master class de zumba, la Ruta Verda de l'Hospital per a coneixer els seus arbres i les seues plantes, una mostra de curts i documentals realitzats per associacions, una exhibició del Consorci Provincial de Bombers, una demostració de You Can, música, dansa i el cantacançons de Dani Miquel, a més de posar a la disposició dels visitants diversos stands informatius i mostres dels treballs de les associacions.

  Dia de la Salut Mental

  En el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, sota el lema “Sóc com tu, encara que encara no ho sàpies”, la Diputació de València i el municipi de Bétera inauguren una exposició amb els treballs de fotografia i pintura dels pacients de l'Hospital, que serà presentada al públic dilluns que ve, 17 d'octubre, a les 19.00 hores en l'Ajuntament antic de la localitat.

   

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar