elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'equip de govern de Bétera titlla de trànsfuga a la regidora Maria José Yago Villen

L'equip de govern de Bétera titlla de trànsfuga a la regidora Maria José Yago Villen
  • L'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ja ha pres la decisió de retirar totes les competències delegades que fins al moment ostentava l'edil

"Intolerable" aquesta és la paraula més repetida per l'equip de govern per qualificar la situació viscuda durant el ple ordinari d'octubre després que la regidora, Maria José Yago Villen, hagi mantingut una posició i una actitud contrària a la línia de treball seguida pel mateix equip de govern de l'Ajuntament de Bétera, segons assenyalen en nota de premsa.

El Pacte Antitransfuguisme entén per trànsfugues "als i les representants locals, autonòmics i estatals que, traint el subjecte polític (partits polítics, coalicions o agrupacions d'electors) que els i les va presentar a les eleccions corresponents, hagin abandonat el mateix, hagin estat expulsats o s'apartin de l'criteri fixat pels seus òrgans competents. "

L'acord nacional assenyala que els partits polítics signants, entre els quals es troba Compromís i PSOE, es comprometen a rebutjar i no admetre en la seva formació política a un regidor ja integrat en la candidatura d'un altre partit polític sempre que mantingui el càrrec aconseguit en el seu partit original. I al seu torn, el Pacte recull textualment que "les mesures que preveu aquest Acord pel que fa als trànsfugues seran igualment d'aplicació a aquells membres de les entitats locals que es beneficiïn de la seva conducta".

Tal com han afirmat els tres grups polítics que integren l'equip de govern "estem davant un clar cas de transfuguisme que no tolerarem per l'estabilitat institucional, però sobretot, perquè ens devem als nostres veïns i veïnes. Som aquí per servir, no per ser servits ", han deixat clar a l'uníson.

Pel que l'equip de govern, integrat pel Partit Popular, Mas Camarena - Torre en Conill i Ciutadans, considera que a Bétera el grup Compromís i PSOE han trencat el pacte per l'estabilitat institucional i la lluita contra el transfuguisme "d'una manera roí, rastrera i molt poc apropiada per a un municipi com Bétera, que busca l'harmonia i la convivència dels seus veïns i veïnes ".

En paraules de l'portaveu de Partit Popular, Manuel Pérez, "amb la ruptura d'aquest pacte i tal com diu el mateix acord, el seu no compliment és una forma de corrupció i una pràctica antidemocràtica que es burla del que han votats els veïns i veïnes de Bétera a les urnes ".

Al que la portaveu de el grup Ciutadans, Eva Martínez, ha continuat "s'ha incomplert totalment amb els compromisos i principis bàsics d'aquest Pacte nacional i s'han tirat per terra els avenços i els esforços per eradicar aquesta xacra política".


Expulsió el partit Mas Camarena - Torre en Conill

La situació ha fet que el partit Mas Camarena - Torre en Conill s'hagi reunit d'urgència per apartar María José Yago Villen de les seves files polítiques després, tal com ha afirmat el portaveu de el partit, Carlos Abad, "contravenir els criteris, fonaments i principis bàsics que sustenten aquesta formació així com l'esdevenir de la mateixa dins de l'equip de govern ".

D'altra banda, l'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ja ha pres la decisió de retirar totes les competències delegades que fins al moment ostentava, María José Yago Villen, i que es faran efectives mitjançant decret demà mateix. D'aquesta manera, les delegacions de Dona i Igualtat passaran a ser assumides per altres membres de l'equip de Govern.

Pujar