elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Bétera se suma a la celebració del 25N amb multitud d'activitats contra la violència de gènere

L'Ajuntament de Bétera se suma a la celebració del 25N amb multitud d'activitats contra la violència de gènere
  • A la programació organitzada pel Consistori s'uneix la que s'ha preparat des de les quatre Associacions de Dones del municipi

  • L'acte institucional tindrà lloc el mateix dijous dia 25 amb la lectura d'un manifest i la manifestació “Bétera contra la violència de gènere”

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Bétera se suma a la celebració del 25N amb multitud d'activitats contra la violència de gènere - (foto 2)
L'Ajuntament de Bétera se suma a la celebració del 25N amb multitud d'activitats contra la violència de gènere - (foto 3)
L'Ajuntament de Bétera se suma a la celebració del 25N amb multitud d'activitats contra la violència de gènere - (foto 4)

Amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, l'Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria de Dona i Igualtat, ha organitzat diversos actes amb el propòsit de mantindre unes polítiques municipals actives en matèria de sensibilització i conscienciació enfront de la violència de gènere i les seues múltiples manifestacions.

L'Alcaldessa de Bétera, i regidora delegada de Dona i Igualtat, Elia Verdevío, ha valorat que “l'Ajuntament de Bétera al costat de les seues quatre associacions de dones mantinguen el ferm compromís de lluita contra aquesta xacra que afecta de ple a la societat i on l'educació juga un paper fonamental” a més ha recordat que “en aquesta lluita que duem a terme durant tot l'any a través de la nostra regidoria de Dona i Igualtat no cal fer un pas arrere sinó molts passos cap avant per a conscienciar i sensibilitzar d'aquest greu problema” i ha destacat la unitat per a fer-li front.

Les activitats organitzades pel Consistori arrancaran el diumenge 21 amb l'obra WAKE UP WOMAN, un referent teatral en la temàtica, aclamada per públic i la crítica que es podrà veure a la Casa de la Cultura a les 12:00h.

El dimecres 24 a les 19:00h el Centre Artístic Musical de Bétera (CAM) sonarà en un concert homenatge a les víctimes de violència de gènere.

L'acte institucional tindrà lloc el mateix dijous 25 amb la lectura del manifest en l'edifici de Casa Nebot a les 17:30h i la manifestació “Bétera contra la Violència de Gènere” que durant aquests dos últims anys no ha pogut realitzar-se per la Covid-19. “Convidem a tota la ciutadania a caminar amb nosaltres manifestant la nostra repulsa contra la violència de gènere”, ha assenyalat Elia Verdevío, qui al costat de les presidentes de les quatre associacions encapçalarà aquesta marxa.

Al seu torn, també, s'entregaran els premis dels Concursos de Microrelats contra la Violència de Gènere. Uns concursos destinats a adults i joves que ja van per la V i la II edició, respectivament, en els quals han participat més d'una vintena obres.

A més l'edifici de Casa Nebot s'il·luminarà de color morat durant tota la setmana del 22 al 28 de novembre en commemoració d'aquest dia.

Activitats Associacions de Dones

Les quatre associacions de dones de Bétera, Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius, Associació Dones Progressistes de la Vila de Bétera, Associació Cultural de Dones Amanecer i Associació Pro Casa de la Dóna de Bétera, també han treballat en l'organització d'actes reivindicatius, preparant una activitat per cada associació. D'aquesta manera, el dimarts 22, l'associació Dones Progressistes de la Vila de Bétera organitzarà la xarra col·loqui “L'Esclavitud de les Dones” a les 17:00h en el Saló de Plens del Castell.

L'Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius ha organitzat per al dimecres 23 un cinefórum en el Saló de Plens del Castell que començarà a les 18:00h amb la projecció de la pel·lícula “Et done els meus ulls” de Iciar Bollaín.

El divendres 26 a les 17:00h en el Saló de Plens del Castell tindrà lloc la xarrada col·loqui “Violència de Gènere i Protocol de Salut” amb Nihal Samadi Nahli, mediadora intercultural Fundació CEPAIM. Una sessió organitzada per l'Associació Cultural de Dones Amanecer.

I a continuació, l'associació Pro Casa de la Dóna Bétera posarà el punt i final a aquestes activitats organitzades per les associacions de dones amb la Presentació del Llibre “Llàgrimes Negres” de Lute Pérez a les 19:00h en el Saló de Plens del Castell.

Conscienciació en els centres escolars

Com cada any, l'àrea de Dona i Igualtat organitza en els mateixos centres educatius de Bétera activitats com les Clownferencies “Qui bé et vol, et farà riure” que ofereixen amb humor un espectacle teatral, que permet un espai distés per a debatre, reflexionar i acostar a joves i adolescents conceptes relacionats amb la prevenció de la violència de gènere. El que permet abordar, d'una forma estimulant i enfortidora, les actituds i situacions que són l'avantsala del maltractament físic, psíquic i social. Unes jornades de sensibilització i conscienciació enfront de la violència de gènere i masclista dirigides a l'alumnat de 3r ESO i de 1r d'FP Bàsica de l'IES Els Alfàbegues.

Però a més, enguany, es repartirà per tots els centres calcomanies amb el missatge “Respecta” una manera diferent que els més joves de Bétera a través d'aquests tatuatges temporals entenguen i es consciencien d'aquest greu problema. Al costat d'aquestes calcomanies també se'ls farà arribar als centres educatius, la cartelleria de la campanya del 25N, així com material que pretén donar suport a les activitats coeducatives que realitzen conjuntament amb l'àrea de Dona i Igualtat. Un material que també es farà extensiu a les Farmàcies del municipi.

Pujar