27 de novembre de 2020 27/11/20

La Falla Gran Via de l'Est celebra els seus 50 anys d'història amb una gran presentació

La Falla Gran Via de l'Est celebra els seus 50 anys d'història amb una gran presentació - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Falla Gran Via de l'Est celebra els seus 50 anys d'història amb una gran presentació - (foto 2)
  La Falla Gran Via de l'Est celebra els seus 50 anys d'història amb una gran presentació - (foto 3)

  Dissabte la Falla Gran Via de l'Est va celebrar el 50 aniversari de la seua fundació. Una comissió que començava a caminar en 1969 gràcies a la il·lusió d'uns quants amants de les falles i que ha anat creixent fins a ser la falla més nombrosa de la localitat.

  El Palauet va acollir esta celebració a la qual primer es va projectar un emotiu vídeo amb fotografies antigues on vam poder veure com ha crescut esta gran família que és la falla de l'Est.

  La fundació de la falla, els primers membres, les primeres falleres majors, els primers presidents, els primers monuments, la construcció del seu casal, la formació del grup de ball, els playbacks, viatges, activitats, dinars, sopars i, en definitiva, molta festa i unió és el que es va plasmar en cadascuna de les fotografies projectades.

  Després va arribar el torn de rebre les Falleres Majors i Presidents d'estos 50 anys. No van estar tots però sí la gran majoria. Any a any van anar pujant fins a omplir l'escenari de l'auditori. Una fotografia espectacular que ja forma part de la història d'esta comissió.

  Les Falleres Majors de Bétera, Omayra Calvo i Carla Gelde, acompanyades per la seua Cort d'Honor i el President de Junta Local Fallera també van estar presents en este important acte.

  La regidora de Festes, Raquel Puig, va destacar l'honor de poder celebrar l'aniversari d'esta comissió de la qual també ha format part com a fallera.

  Per la seua banda l'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, va destacar l'esforç de totes les persones que hi ha darrere d'estos 50 anys d'història, "darrere d'esta gran comissió el que hi ha són persones, i gràcies a l'esforç de totes, els qui encara esteu, però sobretot els qui malauradament ens han abandonat, heu aconseguit celebrar les noces d'or de la Falla que porteu a la sang. Este aniversari pot ser el punt d'inflexió d'esta associació cultural, punt d'inflexió que reculla el millor del passat i el millor del present, per a què hi haja continuïtat en el futur".

  Pujar