elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bétera celebra la ‘desullà’ de les Alfàbegues i es prepara per a les seues festes patronals

Bétera celebra la ‘desullà’ de les Alfàbegues i es prepara per a les seues festes patronals
  • Un moment especial en el qual les màximes representants de les festes al costat del mestre alfabeguer, Ramón Asensi, "lleven" les flors de les majestuoses plantes perquè cresquen belles

MÉS FOTOS
Bétera celebra la ‘desullà’ de les Alfàbegues i es prepara per a les seues festes patronals - (foto 2)
Bétera celebra la ‘desullà’ de les Alfàbegues i es prepara per a les seues festes patronals - (foto 3)
Bétera celebra la ‘desullà’ de les Alfàbegues i es prepara per a les seues festes patronals - (foto 4)

Bétera ja ho té tot llest per a celebrar de nou l’Entrà dels Alfàbegues, que se celebrarà el mes vinent d'agost amb motiu de les seues festes Patronals en honor de la Mare de Déu d’Agost i Sant Roc.

Dissabte passat els Obreres i Majorals es van reunir en l'Hort dels Alfàbegues per a realitzar la tradicional "desullà" dels Alfàbegues i donar-los l'últim impuls perquè lluïsquen esplendoroses.

Un moment especial en el qual les nostres màximes representants de les festes al costat del mestre alfabeguer, Ramón Asensi, "lleven" les flors de les majestuoses plantes perquè cresquen belles.

L’Entrà dels Alfàbegues

El 15 d'agost és el dia gran de les festes de Bétera. Aquest dia, dues dones solteres són les encarregades de realitzar la Ofrena dels Alfàbegues més grans del món a la Verge de l'Asunción.

Com tots els anys, els alfàbegues eixiran de la seua casa, l’Hort dels alfàbegues, per a iniciar la rodà, que les portarà fins als peus de la Verge. Durant aquest recorregut, aniran acompanyades per les dues Obreres, abillades amb la indumentària de valencianes, i els sombrillers; per els Majorals, que ens omplin de colorit amb les seues camises de flors, els mocadors brodats en el coll i els milers de quilos de confeti que van llançant pels carrers del poble; i per els cossieters, que portean les plantes fins a l'església; per la música; i, com no, pels milers de veïns i veïnes que els acompanyen enmig d'un ambient festiu.

El ritme de dolçaina i tabal, i una persistent pluja de confeti, completen una cercavila d'alt valor sensitiu.

Pujar