elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"Seran unes de les millors Festes de Moros i Cristians de la història de Benissa"

"Seran unes de les millors Festes de Moros i Cristians de la història de Benissa"

  Domènec Miralles, regidor de Festes, Ximo Nadal, President de l'Associació de Moros i Cristians i Abel Cardona, alcalde de Benissa, han presentat hui els festejos de Moros i Cristians (del dijous 28 de juny fins al dilluns 2 de juliol). Un moment en el qual s'ha volgut destacar la gran tasca de les Filaes Capitanes, Zairenyes i Pirates, així com de la resta de Filaes per treballar per unes festes que "seran de les millors que ha tingut Benissa en els últims anys", va avançar Ximo Nadal, que enguany s'acomiadarà de l'Associació, donant pas a una nova Junta Directiva a partir de setembre.

  "Esperem una afluència major que en els últims anys, ja que des de l'Ajuntament s'ha donat molta difusió a les festes", ha volgut remarcar Doménec Miralles, recordant que enguany hi haurà aportació de gots reutilitzables, per contribuir a generar menys deixalles. Miralles també ha destacat que des de la regidoria de Festes s'ha intentat contribuir a generar majors recursos per a la festa.

  Com és habitual, els actes de Banderoles, Abanderats, Ambaixadors i Capitans i la Gran Entrada del dissabte són dos dels esdeveniments més celebrats de les jornades festives, tal com va manifestar Ximo Nadal, afegint, a més, que "he pogut saber que a la cabalgada humorística enguany tornen a esmerar-se molt les filaes, així és que serà un gran colofó a la Festa, que enguany torna a tindre una xifra de 500 festeres i festers".

  Per la seua part, Abel Cardona va indicar que "des de l'Ajuntament tornem a donar el nostre suport a aquestes festes amb el servei especial de neteja i la presència de seguretat ciutadana, amb la Policía Local i Protecció Civil". L'alcalde ha volgut comentar també "el treball grandíssim dut a terme per les filaes, especialment les capitanes, que de segur repercutirà en una festa molt participativa".

  També relacionat amb aquesta festa, l'Associació de Comerciants i Empresaris de Benissa, en col·laboració de l'Ajuntament de Benissa i a través de l'Agència AFIC-CREAMA han organitzat el 7é Concurs 'Aparadors Moros i Cristians', disponible fins al dilluns 2 de juliol.

  La finalitat d'aquest concurs és premiar l'esforç i treball que realitzen els comerciants del municipi de Benissa per a atraure els seus clients, a través de la imaginació i l'originalitat en la decoració dels seus aparadors, en els quals hauran d'utilitzar els seus propis productes, impulsant amb això la dinamització del comerç de la nostra ciutat. Com a novetat d'enguany, els comerciants han pogut comptar amb l'assessorament i col·laboració dels alumnes del cicle mitjà de comerç de l'IES Josep Iborra.

  Els 16 comerciants participants són Agulla i fils, Amarant Flors, Avaloris de Mar, Basar el Cup, Cuin&Project, Detalls Martí, Floristeria Isabel, Gessami Floristes, Joieria Carralo, La Finestra Natural, Lucas LCS, Macavi, Maniquí, Milar Giner, El teu Street Wear i Visiòptica. El jurat, que visitarà els comerços demà 27 de juny, valorarà el conjunt de l'aparador respecte a la decoració, ambientació, col·locació dels productes, elaboració artesanal, etc.

  Pujar