20 de novembre de 2019 20/11/19

El Projecte Supera-T fomenta la igualtat a Benissa: "Tots i totes som éssers humans, som iguals"

El Projecte Supera-T fomenta la igualtat a Benissa: "Tots i totes som éssers humans, som iguals" - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Projecte Supera-T fomenta la igualtat a Benissa: "Tots i totes som éssers humans, som iguals" - (foto 2)
  El Projecte Supera-T fomenta la igualtat a Benissa: "Tots i totes som éssers humans, som iguals" - (foto 3)
  El Projecte Supera-T fomenta la igualtat a Benissa: "Tots i totes som éssers humans, som iguals" - (foto 4)
  El Projecte Supera-T fomenta la igualtat a Benissa: "Tots i totes som éssers humans, som iguals" - (foto 5)

  La que va ser primera dona pilot de les forces armades del nostre país, Patricia Campos, va pronunciar dilluns passat una conferència a Benissa dins del projecte Supera-T. Un esdeveniment en el qual es va fomentar la igualtat i la il·lusió per aconseguir els somnis de cada persona, sense tenir en compte gènere o condició.

  Acompanyada d'Encarna Cardona, una atleta benissera que destaca en els circuits de carreres de Trail de Muntanya, Campos va posar de manifest el repte que suposa, encara en l'actualitat, aconseguir accedir a professions o aficions copades per homes, fet al que aquesta expilot va afegir que en el seu cas s'ha vist agreujat per la seua condició d'homosexual.

  En un acte celebrat en el Saló d'Actes Municipal amb un nombrós públic de totes les edats, Patricia Campos va posar de manifest com, al llarg de la seua trajectòria professional, ha hagut de "superar barreres que el sexe masculí no ha tingut" i com ha fet d'aquest esforç una bandera per a lluitar fomentant la igualtat i la lluita pels drets de les dones. En l'actualitat es troba treballant en el projecte de l'ONG Goals For Freedom goalsforfreedom.com a Uganda, un país on resulta especialment complicat treballar pels drets dels éssers humans.

  Per la seua banda, Encarna Cardona va destacar com l'esport elimina moltes de les barreres que a nivell d'igualtat de sexes continuen existint. Al llarg de la seua intervenció va destacar que en alguna ocasió s'ha vist menyspreada pel fet de ser dona, cosa contra el que en l'actualitat es troba lluitant, com per exemple a l'hora de recordar-li a l'organització d'alguna carrera que "les dones mereixem els mateixos premis que els homes". Així mateix, Cardona va destacar que en breu participarà en la Ultra de Montblanc, una de les carreres de referència en el món del Trail de Muntanya, repte que espera superar amb èxit.

  Finalment, les persones participants van disputar un partit de futbol en el Camp Municipal La Costa, moment que va generar molta diversió entre els equips. L'esdeveniment ha comptat amb el suport de les regidories d'Igualtat, Esports i Joventut de l'Ajuntament, ha estat organitzat pel English Soccer Camp i ha rebut a més la col·laboració de les empreses locals Giner Rent a Car i HostelBe Subministraments d'hostaleria.

  ocultar
  El Projecte Supera-T fomenta la igualtat a Benissa: "Tots i totes som éssers humans, som iguals"
  Pujar