5 de juliol de 2020 5/7/20

Més de 700 persones utilitzen el BeniBús en la primera setmana de servei

Més de 700 persones utilitzen el BeniBús en la primera setmana de servei - (foto 1)

  Un inici sobre rodes. Més de 700 persones han utilitzat el Benibús durant la primera setmana del servei, ja siga per a connectar el centre urbà de Benissa amb la zona costanera del municipi, amb les seues cales i platges, amb Benimarco o amb la Piscina del Collao.

  Segons dades facilitades per l'empresa que realitza el servei, "s'ha passat de 30 o 40 viatgers diaris a més de 100 en una setmana, fins i tot quasi 200 el divendres 6 de juliol", unes xifres que per a l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Benissa suposen una bona acceptació del BeniBús.

  Convé assenyalar que l'adaptació del servei requereix estar pendent de les possibles incidències i suggeriments de les persones usuàries per a millorar l'experiència del propi servei. De moment, s'han adaptat alguns horaris, com el de la tornada de la Piscina del Collao cap a Benissa i també s'ha valorat el canvi d'ubicació d'alguna parada, sempre en pro d'optimitzar la seguretat del passatger o la passatgera i de la practicitat del viatge. Igualment, també s'han realitzat proves i valoracions en cas que siga necessari ampliar el nombre de places de l'autobús.

  "Cal destacar que és un servei nou i com totes les coses noves, cal estar oberts a millorar-ho", comenta Fernando López Corsi, responsable de Contractació i Turisme, agregant que "si la resposta de les persones que ho utilitzen continua així farem el possible per a donar-li continuïtat i que siga un servei de caràcter anual".

  Des de l'Equip de Govern es destaca que el BeniBús és una oportunitat per a donar mobilitat a totes les persones que no tenen vehicle propi perquè puguen gaudir de l'estiu, o facilitar-los el transport per a anar a treballar o cobrir les necessitats pròpies de cada viatger. També s'estima que el servei genera una nova opció de mobilitat per a la població de residents en la zona costanera, oferint-los l'opció d'anar a conèixer el centre de Benissa tant a nivell cultural, comercial i d'oci, participant de la vida social del nucli del poble, com per exemple del recentment iniciat programa d'activitats de 'Viu l'Estiu a Benissa'.

  "També és fonamental insistir que aquest servei facilita la reducció del trànsit vehicular i al mateix temps es descongestionen les platges i les cales de vehicles, donant una resposta a la saturació de cotxes en les xicotetes cales i afavorint que la població local tinga una alternativa ràpida i segura per a gaudir d'altres zones del municipi", conclou Fernando López Corsi.

  Pujar