elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llum verda per a condicionar la Casa del Tros de Les Calsides

Llum verda per a condicionar la Casa del Tros de Les Calsides

  L'Ajuntament de Benissa ha rebut aquesta setmana l'autorització de la Direcció General de Patrimoni de Conselleria de Cultura per a poder intervenir i executar el projecte de condicionament i museïtzació de la Casa-Torre del Tros de Les Calcides.

  Com a monument declarat Bé d'Interés Cultural (BIC), les actuacions per a la creació d'un nou recurs cultural i turístic per a Benissa han requerit l'autorització prèvia de la Conselleria de Cultura que ostenta la tutela del monument. Està previst que els treballs s'inicien durant 2019, posteriorment a la licitació i adjudicació d'unes obres que es realitzaran amb el suport de Presidència de la Generalitat i dels Fons europeus FEDER.

  El mes de juliol passat ja es va anunciar la recepció d'una subvenció de 89.359 € dins de les ajudes per a "Projectes locals d'actuació per a la protecció, conservació o recuperació sobre bens del patrimoni cultural valencià i la seua posada en valor, susceptibles de cofinançament pel Programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020".

  A través d'aquestes ajudes s'adequarà funcionalment per tal de permetre la visita i la interpretació de l'edifici i del territori costaner de Benissa als segles XVI-XVIII.

  Amb aquestes actuacions, l'Ajuntament i concretament la Regidoria de Documentació i Espais Culturals marca la línia a seguir en matèria de recuperació, conservació i creació de recursos culturals i turístics en els edificis històrics per tal d'oferir una alternativa cultural de qualitat, diferenciada i complementària al turisme de sol i platja.

  Pujar