elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

'L'ESO canta amb Cor' estrena aquest diumenge 'Crit dels àngels de la nit'

'L'ESO canta amb Cor' estrena aquest diumenge 'Crit dels àngels de la nit'
  MÉS FOTOS
  'L'ESO canta amb Cor' estrena aquest diumenge 'Crit dels àngels de la nit' - (foto 2)

  Benissa organitza enguany la 4a edició de 'L'ESO canta amb cor', un projecte musical creat l'any 2015 on es tracta l'educació en valors, sempre en l'àmbit dels Instituts d'Ensenyament Secundari (IES) i on col·laboren conservatoris i cors de persones adultes de les poblacions participants.

  D'aquesta forma, l'organització d'enguany ha estat a càrrec de l'IES Josep Iborra, la Coral Benissenca i l'Ajuntament de Benissa, amb la col·laboració de l'Auditori Teulada Moraira, lloc on tindrà lloc la celebració de l'espectacle, a les 18.00 h d'aquest diumenge 10 de març. La venda d'entrades (3 €) es realitza de manera directa per l'organització, i les restants s'oferiran a la taquilla de l'Auditori.

  El tema d'educació en valors tractat en aquesta edició és el de les drogodependències i la seua prevenció, que segons fonts de l'organització es tracta "d'una situació psicofísica de dependència a les drogues. No obstant això és un concepte molt ampli que integra altres conceptes més concrets com a toxicomania, dependència, hàbit o síndrome d'abstinència".

  Prèviament a l'espectacle final, els centres participants en el projecte han realitzat unes xerrades sobre drogodependències per al seu alumnat. En aquesta edició també es duran endavant tres dramatitzacions teatrals al voltant de distintes situacions de drogodependència, interpretades per alumnes de l'IES Josep Iborra de Benissa, i dues interpretacions musicals a càrrec dels 300 cantaires que integren la part musical, tots sota la direcció de Rafa Soriano (Teulada) i Javier Santacreu (Benissa) amb l'acompanyament de la pianista Francesca Llobell.

  En aquesta 4a edició s'interpretarà una selecció del musical 'Els Miserables' de Claude-Michel Schönberg, i una peça d'estrena, el 'Crit dels àngels de la nit', del director benisser Javier Santacreu. Aquesta peça, escrita expressament per a aquesta edició, la música de Javier Santacreu acompanya uns textos del mateix autor inspirats en el poema 'Howl', d'Allen Ginsberg, escriptor nord-americà de la denominada beat-generation dels anys cinquanta. Lletra i música estan carregats d'una forta tensió dramàtica per la temàtica a la qual fa referència aquest espectacle, la drogodependència i els seus efectes en la societat.

  Santacreu és el director de la Coral Benissenca de Benissa i ha obtingut nombrosos premis, com ara el Reina Sofía de Composició per a Orquestra (1998), el de l'Associació Espanyola d'Orquestres Simfòniques AEOS (2009), el Premi de Composició Musical en la VI Edició dels Premis a la Creació Artística de la Universitat de Saragossa (2010) o el Premi Internacional de Composició Ciutat d'Alcoi.

  Altres persones i entitats participants seran l'IES de Teulada, el Cor del Conservatori Professional 'Mestre Berenguer' de Teulada, L'IES La Sénia de Paiporta, el Cor UM de Paiporta, el Cor de la Rectoria (El Ràfol d'Almúnia), el Grup Polifònic Ars Nova de Xàbia, el Grup de Teatre de Benissa i Pere Grimalt i Ribes, psicòleg especialista en drogodependència.

  Manuel Juan, regidor de l'Ajuntament de Benissa, ha assenyalat que "des de la regidoria d'educació volem destacar el magnífic treball realitzat conjuntament per l'IES Josep Iborra i la Coral Benissenca per tal d'organitzar la 4a edició de 'L'ESO canta amb cor'. Un gran esforç per educar en valors el nostre alumnat de Secundària que culmina amb el concert del proper diumenge. Vull felicitar molt especialment al professorat de música del nostre institut i a Javier Santacreu, director de la Coral. El proper diumenge gaudirem, sense dubte, d'un espectacle que ens arribarà al cor".

  En definitiva, una 4a edició d'un projecte musical que en les altres edicions ha tractat temes com el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i el Dia Internacional de la Dona (2016, a Cullera), el ciberassetjament (2017, a Teulada) i els refugiats per la guerra (2018, a Paiporta). A més, 'L'ESO canta amb cor' va actuar a l'Auditori del Palau de les Arts de València el 27 de març de 2018 en la cloenda de l'acte dels 'Premis Extraordinaris al rendiment acadèmic de la Generalitat Valenciana'.

  Pujar