16 de juliol de 2020 16/7/20

La Foguera de Benissa va congregar a veïns i visitants

La Foguera de Benissa va congregar a veïns i visitants - (foto 1)
  • L'entrada del pi i la Foguera reunixen a centenars de persones

MÉS FOTOS
La Foguera de Benissa va congregar a veïns i visitants - (foto 2)
La Foguera de Benissa va congregar a veïns i visitants - (foto 3)

Sant Antoni és una festa més que arrelada en la majoria dels pobles valencians, i enguany Benissa ha demostrat que no vol quedar-se fóra. Des de les benediccions d'animals que tant agraden a xiquets i majors, a porrats, fires i fogueres. El municipi de Benissa no és era una excepció en este maremàgnum que hui dia combina cultura, festa i tradició, i per a festejar l'inici de les festes l'Ajuntament ha preparat un complet programa d'actes que s'estendrà durant gran part del mes de gener.

La gran novetat, i així ho va afirmar el regidor de festes Domènech Miralles, l'entrada del pi i la foguera en honor al sant. Esta tradició molt popular en altres localitats és una novetat per als veïns de Benissa, i dissabte passat va tindre la seua primera aparició entre els veïns, que van brindar a esta antiga nova festa el seu millor acolliment. Fins al moment no s'havia plantat mai cap foguera d'estes característiques, i des del govern local ja esperaven que fóra un èxit. Ara, ja es parla de consolidació com un acte més de l'àmplia oferta turística i cultural que ja ofereix Benissa.

Des de les 11h del matí del dissabte es va començar a preparar tot el necessari para la crema, que va tindre lloc a les 20h de la vesprada en la Plaça Rei Jaume Primer. Per a açò, s'ha comptat amb la col·laboració de diverses associacions del poble com són els Carreters i Cavallistes, els Amics del Carro, L'Esbart Dansaire, la Pedramala amics del ball, la Colla de Xirimiters Pere Bigot, la Colla El Riberer de Benissa i les Mestresses de casa. Un exemple d'unió i col·laboració que l'Ajuntament de Benissa vol potenciar.

El trasllat del pi es va realitzar entre els carrers Puríssima i la citada plaça, i va portar el tronc de pi de considerables dimensions arrossegat pels cavalls i membres de les associacions cavallistes. Així ho explicava el president de l'Associació de Cavallistes, Jordi Martínez, qui va animar a conèixer esta tradició i a gaudir de les festes de Sant Antoni. Per la seua banda, el titular de l'àrea de festes i regidor, Domènech Miralles, ha destacat l'augment d'actes pel que fa als últims anys, ara que la situació econòmica del consistori és més estable.

Així mateix, i a manera de colofó després dels actes de la crema i el pi, i de la fira artesanal i d'atraccions que també tindrà Benissa, el diumenge dia 14 va tindre lloc la, ara sí, tradicional benedicció d'animals. Per davant queden encara dies de festa per a honrar al patró. Així, els tallers, exposicions i xarrades, a més de la fira, segueixen generant festa i bon ambient entre tot aquell que s'acoste estos dies a Benissa.

Pujar