elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El 9é Festival Multicultural de Benissa incorpora espais de diàleg per a conèixer la realitat de les diferents nacionalitats

El 9é Festival Multicultural de Benissa incorpora espais de diàleg per a conèixer la realitat de les diferents nacionalitats
    MÉS FOTOS
    El 9é Festival Multicultural de Benissa incorpora espais de diàleg per a conèixer la realitat de les diferents nacionalitats - (foto 2)

    El 9é Festival Multicultural de Benissa incorpora novetats en aquesta edició. A més del context de multiculturalitat, vist a través de les diverses tipologies d'artesania, costums autòctons, balls o gastronomia, la pròxima cita de 2018 comptarà amb un espai de diàleg per a compartir experiències de cada nacionalitat a partir d'unes preguntes de base, generant un moment per a debatre aspectes relacionats amb la integració o la igualtat.

    D'aquesta manera, des de divendres que ve 5 fins al diumenge 7 d'octubre, el parc de Dolors Piera es convertirà en una cruïlla de cultures que mostraran la realitat multicultural de Benissa i de la Marina Alta. Un punt de trobada per a les persones que conviuen en el municipi i altres pobles veïns. Organitzat per l'Ajuntament i per l'Associació Multicultural de Benissa (AMUBE), diverses de les principals comunitats de residents estrangers del municipi ja es troben ultimant els detalls d'un esdeveniment que va ser presentat en el matí de hui.

    Fernando López Corsi, regidor de Residents Estrangers i de Turisme ha incidit en que "celebrem la diversitat amb aquest Festival, que ja compta amb una entitat molt arrelada, com puguen ser altres festes o esdeveniments que es realitzen a Benissa". López Corsi ha assenyalat que "quasi la meitat de la població, sobre un 43%, són persones estrangeres que fan del Festival Multicultural la seua pròpia festa, amb un retrobament amb els seus sabors, la seua cultura i per descomptat amb la dels altres països". El responsable de l'àrea de residents estrangers ha avançat algunes novetats que presenta el programa, com "un mapamundi gegant en el qual cada persona podrà situar la seua procedència i un passaport de multiculturalitat, en el qual podrà segellar-se cada carpa a la qual s'acudisca i participar després en un sorteig". Una altra novetat serà l'originada amb el suport de l'Agrupació filatèlica i numismàtica de Benissa, a través de la qual es podrà enviar una postal commemorativa del 9º Festival Multicultural al respectiu país de procedència.

    Rodica Albu, Presidenta de Amube, ha significat "la il·lusió que ens suposa fomentar la unió entre tots els països durant 3 dies en aquest intercanvi de cultures". Al seu costat, Manuel Juan, Regidor de Cultura, ha volgut destacar que "el programa presenta una sèrie d'actuacions amb grups de Dansa de Polònia, Equador, Bolívia, Xile o Romania, a més del Grup Arraigo o el concert de Soca en Arrel, que representarà a Espanya i a la música tradicional valenciana".

    Per la seua banda, Belén Ivars, responsable d'Igualtat, ha volgut remarcar que "en aquesta edició tindrem l'oportunitat de crear espais de diàleg a través d'una taula en la qual es compartiran opinions, percepcions i aspectes de cada país". Aquesta taula de diàleg estarà conduïda per la periodista Amanda Ortolá, a través de preguntes ja orientades a cadascuna de les persones que participaran, donant motiu a un posterior debat.

    En aquest 9é Festival Multicultural participen els següents països: Alemanya, Argentina, Bolívia, Colòmbia, Xile, Equador, Espanya, el Marroc, Mèxic, Polònia, Romania, Uruguai i Veneçuela. Uruguai s'ha sumat i Xile torna, després de diverses edicions absent. Des de l'organització s'ha volgut agrair la participació de l'Associació de Moros i Cristians i de la Comissió de Festes de la Puríssima Xiqueta 2019, que representaran a Espanya en aquesta edició.

    Pujar