6 de juliol de 2020 6/7/20

Benissa i La Unió de Llauradors informen sobre els riscos de la 'Xylella fastidiosa'

Benissa i La Unió de Llauradors informen sobre els riscos de la 'Xylella fastidiosa' - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Benissa i La Unió de Llauradors informen sobre els riscos de la 'Xylella fastidiosa' - (foto 2)
  Benissa i La Unió de Llauradors informen sobre els riscos de la 'Xylella fastidiosa' - (foto 3)

  Dimarts que ve a les 19 hores està previst realitzar una taula informativa destinada als agricultors del municipi de Benissa, a fi de traslladar tota la informació disponible fins al moment sobre el bacteri i els seus possibles plans de contingència.

  Cal assenyalar que la Xylella fastidiosa és un bacteri amb gran potencial de dany econòmic. S'assenyala que ataca sense curació en l'actualitat a diverses plantes com la vinya, l'olivera, l'ametler, la prunera, el préssec o el llimoner, així com altres arbres que no produeixen fruits, com el llorer.

  Des que es va detectar en el olivar del sud d'Itàlia en 2013, la propagació de la plaga en aqueixa plantació ha sigut molt veloç. A Espanya va ser detectada a la fi de 2016 en les Illes Balears, i fa tan sols uns mesos s'ha donat casos a Alcanalí o a Castell de Guadalest.

  A fi de conscienciar i informar als agricultors i propietaris de terrenys, la Unió, juntament amb la conselleria i l'Ajuntament de Benissa, han organitzat aquesta xarrada informativa que tindrà lloc en els locals de l'Arxiu Municipal , C/ Puríssima, 39.

  La xarrada serà a càrrec sde Ferrán Gregori (responsable dels serveis tècnics de la Unió) i en ella es donarà a conèixer, tota la informació disponible sobre aquest bacteri, també conegut pels seus efectes destructius, com l' Ébola de les oliveres".

  En la mateixa xarrada s'incidirà sobre les possibilitats d'eradicació i contenció del bacteri, les zones de contenció, la identificació dels insectes transmissors i les indemnitzacions establides per a l'aplicació d'aquestes mesures.

   

  Pujar