27 de maig de 2020 27/5/20

Benissa és situa al capdavant en xifres de creació d’ocupació a la comarca

Benissa és situa al capdavant en xifres de creació d’ocupació a la comarca - (foto 1)

  Les dades fetes públiques recentment (Labora, antic Servef) en relació amb les estadístiques de creació d'ocupació a la Marina Alta són clares. Benissa encapçala la reducció de la desocupació amb una baixada en l'atur que se situa en el 15,5%, xifres superiors a municipis similars com els veïns Teulada (3,2%) i Calp (5,1%) o altres municipis com Pego (3,6%) Ondara (6,5%) i Xàbia (8,4%).

  Aquestes dades, que situen Benissa entre els millors dels municipis de la Comunitat, suposen reduir la xifra de persones aturades en 115, marcant actualment el nombre d'aturades i aturats en 626 persones enfront dels 741 que apareixien en les llistes a la fi de 2017.

  Cal assenyalar que les dades de reducció d'ocupació en el conjunt nacional se situa en el 6,1%, mentre que en la nostra Comunitat, la desocupació s'ha reduït en una xifra que aconsegueix el 5,59%.

  Resulta significatiu assenyalar que 2018 ha suposat per a Benissa, un punt d'inflexió, ja que la desocupació es va reduir en 2017 en un 6,7%, xifra que encara sent superior a la mitja nacional i autonòmica, es veu millorada considerablement pel 15,5% de 2018.

  Les dades conegudes ara permeten fer una reflexió sobre el model econòmic de les poblacions de la nostra comarca, model en el qual Benissa suposa un municipi singular que combina l'activitat turística amb altres factors de dinamització econòmica com el comerç o l’agricultura. Aquests factors suposen que la dependència del turisme siga menor i en conseqüència es puga treballar en el foment d'un altre tipus de factors no dependents de vaivens externs.

  Xavi Tro, responsable de Creama i Creació d’Ocupació comenta que “no podem ocultar la nostra satisfacció respecte a la considerable baixada de les xifres de l’atur a Benissa, sabedors que cada una d’eixes xifres correspon a una benissera o un benisser que han trobat un lloc de treball, tot i que també som conscients que queda molt per fer”. A més a més, afegeix que “continuarem treballant conjuntament amb altres administracions i empreses per ajudar en la mesura del possible a continuar construint llocs de treball estables i de qualitat a Benissa”.

  Per a l'Ajuntament de Benissa, aquestes xifres ara conegudes, són un element altament positiu que permet continuar treballant en la línia de creació d'un model de creixement clarament diferenciat.

  Pujar