1 de juny de 2020 1/6/20

Benissa publica per primera vegada una borsa de tècnics per a la redacció de projectes

Benissa publica per primera vegada una borsa de tècnics per a la redacció de projectes - (foto 1)

    Es tracta d'una iniciativa que pretén avançar en la transparència i la igualtat d'oportunitats, eliminant hàbits del passat en matèria de contractació. L'Ajuntament ha publicat, per primera vegada en la seua història, la base reguladora de la convocatòria pública d'una borsa de tècnics per a la redacció de projectes. Amb aquesta mesura es posa punt i final a l'hàbit de gestionar contractacions directes per a aquest tipus de serveis, alguna cosa que des d'aquesta corporació es valora molt positivament i que s'entronca dins dels objectius de transparència i igualtat d'oportunitats que ja van començar a aplicar-se en altres àrees com els serveis o compres de subministraments.

    En paraules de Fernando López Corsi, regidor de contractació, "amb aquesta mesura volem donar l'oportunitat que tots els tècnics i tècniques de Benissa puguen treballar amb el seu Ajuntament. En l'actualitat, hem redactat les bases d'una borsa oberta perquè el procés de contractació de projectes tècnics (arquitectura, ambientals i enginyeria) siga més transparent i oferisca les mateixes oportunitats a igualtat de mèrits, premiant experiència i estudis, per a així garantir-nos una major qualitat en les obres municipals", en una clara aposta per la lliure publicitat, la igualtat d'oportunitats i la transparència.

    Per a l'Ajuntament de Benissa, es tracta d'un pas important que permet seguir avançant en el canvi de model de contractació, un canvi que acabarà d'implantar-se durant el present any posant punt i final a uns models de contractació que en l'actualitat incomplirien la legislació.

    Cal recordar que Benissa ja va modificar en el seu moment els models de contractació menor apostant per la publicitat i transparència i incorporant clàusules socials en les licitacions. Amb aquesta borsa de tècnics, es dóna un nou pas en el model de contractació transparent i ajustada a la Llei.

    Pujar