20 de novembre de 2019 20/11/19

Benissa posa en valor la interculturalitat per millorar les relacions socials entre la ciutadania

Benissa posa en valor la interculturalitat per millorar les relacions socials entre la ciutadania - (foto 1)

  L'Ajuntament de Benissa ha iniciat en el municipi diverses accions orientades a fomentar i posar en valor la interculturalitat entre les persones que viuen en el poble. Les primeres accions del pla es van iniciar fa uns dies, amb la programació d'un col·loqui sota el nom "Com vivim a Benissa?" en el qual van ser abordats dos aspectes: un diagnòstic participatiu i una xarrada sobre convivència i bones pràctiques.

  Tal com es va destacar durant la presentació de l'activitat, l'objectiu d'aquest Pla d'Interculturalitat és aconseguir que les diverses cultures que habiten en el municipi puguen conèixer a les altres, compartint vivències i particularitats que aporten un valor a la convivència entre els veïns i veïnes que conformen Benissa, procedents de més de 60 països.

  Es tracta d'una iniciativa pionera en la Marina Alta, i que respon a una inquietud plasmada per diferents col·lectius que han anat despertant en el nostre municipi, a partir d'una sensibilitat especial davant les oportunitats que ofereix aquest fet diferenciador. En aquest acte es varen destacar idees com els espais que fomenten la convivència, com són les relacions de les persones en els centres educatius, l'associacionisme o algunes festes, remarcant la importància dels espais públics per promoure la diversitat cultural, com punts de trobada i convivència.

  L'acció desenvolupada suposa una posada en comú dels treballs realitzats anteriorment, sent el pas previ a la realització d'un calendari d'activitats en el qual es vol posar de manifest l'aportació que la multiculturalitat aporta al creixement de Benissa, amb la redacció final d'un Pla per ser aplicat en 2019.

  Segons Fernando López Corsi, regidor de Residents Estrangers, "aprendre a conviure a Benissa, amb tantes nacionalitats, procedències i cultures suposa un repte, però també una oportunitat de posar en valor tota la diversitat i interrelacionar-nos millor".

  Belén Ivars, responsable de participació, indica que "es tracta de la primera vegada que es fa un Pla així al poble, i ens motiva perquè és un començament que, de segur, ens ajudarà com a societat, perquè totes les persones que conformen Benissa en realitat, no només en número, puguen relacionar-se més a escala social, cultural i en la resta d'àmbits propis d'un poble, mostrant així una Benissa més real".

   

  ocultar
  Benissa posa en valor la interculturalitat per millorar les relacions socials entre la ciutadania
  Pujar