28 de març de 2020 28/3/20

Alumnat de Benissa participa en uns tallers de doblatge

Alumnat de Benissa participa en uns tallers de doblatge - (foto 1)

  Més de 230 alumnes han assistit als tallers de doblatge que ha organitzat l'Ajuntament de Benissa a través d'AVIVA – Agència de Promoció del Valencià.
  De l'IES Josep Iborra de Benissa, concretament els que cursen l'assignatura optativa de teatre i tots els cursos de 4t ESO, i pel que fa a Primària, ha participat l'alumnat de 6é dels dos col·legis de la localitat.

  Els tallers, que consistiren en sessions de 55 minuts, han estat impartits per Francesc Fenollosa, actor i director de doblatge.

  Amb aquests tallers es pretenia, a banda de fer promoció de l'ús social del valencià, crear un públic en pro de l'audiovisual en aquesta llengua, a través de la promoció participativa i interactiva de la tècnica del doblatge per a no professionals, ja que aquesta activitat té diversos valors afegits; és al mateix temps una activitat lingüística i didàctica a diferents nivells, on es pot treballar específicament qualsevol aspecte de la llengua: la fonètica (pràctica oral, comprensió lectora, lectura en veu alta...), el lèxic, la morfosintaxi, la semàntica, etc.

  Però entre aquests valor afegits, se'n troben també d'artístics, de socials i de creixement personal, perquè és alhora una activitat estètica, innovadora, integradora, lúdica i divertida.

  La regidora de Normalització Lingüística, Pepa Martí, ha manifestat que amb aquests tallers no sols es pretén aconseguir formar-se en les tècniques bàsiques del doblatge, sinó també a perdre la por escènica i a parlar en veu alta davant el públic.

  Pujar