Castellano

La zona marítima del parc natural de Serra Gelada estarà coberta per un conveni de vigilància

La zona marítima del parc natural de Serra Gelada estarà coberta per un conveni de vigilància

  El conveni de vigilància, control i gestió de la zona marítima inclosa en el parc natural de Serra Gelada i el seu entorn litoral es troba en fase d'estudi jurídic per a la seua aprovació pels ajuntaments d'Altea, L'Alfàs del Pi i Benidorm i la seua posterior firma i entrada en vigor.

  L'esborrany del conveni ha sigut presentat pel nou director conservador, José Ramón Viejo, a la junta rectora. Esta, per la seua banda, ha acordat la creació d'un grup de treball mixt perquè, una vegada entre en vigor el conveni, s'estudie la situació dels ancoratges dins de l'entorn litoral.

  En l'àmbit d'ús públic d'este espai protegit, José Ramón Viejo ha anunciat la creació d'una brigada exclusiva de conservació i manteniment per al parc natural i els paratges protegits de Puig Campana i Ponotx.

  La junta rectora ha conegut, d'altra banda, la memòria de gestió corresponent al 2016, en la que destaquen les actuacions per a conservació de flora (recuperació de Silene d'Ifac i Camariña, eliminació espècies invasores) i el seguiment de fauna (Escateret Europeu i Corb marí emplomallat).

  Ha aprovat, així mateix, la sol·licitud de creació d'una microreserva de flora per a l'espècie Teucrium buxifolium, a proposta del president de la Junta, Joan Piera. Es reconeixerà públicament, d'altra banda, al geòleg i professor de la Universitat d'Alacant Alfonso Yébenes, amb la col·locació d'una placa commemorativa en un dels miradors del parc.

  Formen part de la junta rectora del Parc Natural representants de la conselleries amb competències al mig ambient, turisme i obres Públiques i vertebració del territori; dels ajuntaments De i l'Alfàs del Pi; del Club Nàutic De, així com de la Federació Esports de Muntanya, de societats de caçadors i entitats de conservació i patrimoni. A l'última reunió han assistit com invitats, a més, representants de l'Agenda Local 21 de L'Alfàs del Pi i del Canal Davall del Va riure Algar.

  Pujar