Castellano

El 'turisme intel·ligent' protagonitza els premis de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza de la Universitat d'Alacant

El 'turisme intel·ligent' protagonitza els premis de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza de la Universitat d'Alacant
  • Avui s’han lliurat els premis als millors Treballs de Final de Grau i de Màster fets i defensats a la UA relacionats amb el turisme en un acte que ha tingut lloc de manera telemàtica

MÉS FOTOS
El 'turisme intel·ligent' protagonitza els premis de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza de la Universitat d'Alacant - (foto 2)
El 'turisme intel·ligent' protagonitza els premis de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza de la Universitat d'Alacant - (foto 3)

La Càtedra d’Estudis Turístics «Pedro Zaragoza Orts» ha lliurat aquest divendres els Premis als millors Treballs Final de Grau i Treballs Final de Màster (TFG i TFM) desenvolupats i defensats a la Universitat d’Alacant, que estiguen relacionats amb el sector turístic, al llarg del curs acadèmic 2019/2020 en algun dels programes oficials.

La cerimònia de lliurament dels premis s’ha fet de manera telemàtica i ha comptat amb la participació de les institucions, els organismes i les associacions que participen de la Càtedra d’Estudis Turístics «Pedro Zaragoza Orts» com són l’Ajuntament de Benidorm, l’Agència Valenciana de Turisme, la Diputació d’Alacant, l’Associació Empresarial Hostalera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (HOSBEC) i la Universitat d’Alacant.

La rectora de la UA, Amparo Navarro, que ha presidit la cerimònia virtual juntament amb l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, el director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos, el president la Diputació, Carlos Mazón, Nuria Montes, secretària general d’HOSBEC i el director de la Càtedra, Armando Ortuño, s’ha dirigit al sector turístic i hostaler per a afirmar que «la Universitat d’Alacant està amb vosaltres i no us deixarem sols» en referència a la complicada situació que travessa a causa de la pandèmia. Navarro ha felicitat els premiats i ha assegurat que «la nostra universitat compta amb la major oferta d’estudis sobre turisme i aquesta càtedra és el millor model de transferència de coneixement científic i de col·laboració entre empresa i universitat».

Per part seua, l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez ha recordat l’esperit del benidormer que dona nom a la càtedra, Pedro Zaragoza Orts, i ha recordat la màxima que el va inspirar: «De la il·lusió, també se’n viu»; il·lusió que continua presidint totes les iniciatives de Benidorm. Pérez va destacar els sòlids fonaments del nostre model turístic i la necessitat de continuar dinamitzant les destinacions, per a consolidar-les amb referents. El lliurament d’aquests premis, ha assenyalat «constitueix un acte entranyable i molt desitjat per Benidorm en reforçar la vinculació entre l’Acadèmia i la realitat social d’un dels principals vectors de desenvolupament econòmic com és el turisme».

L’alcalde de Benidorm ha felicitat els premiats, ha reconegut el treball de la Càtedra i ha agraït a la Universitat d’Alacant la feina que desenvolupa, i ha recordat que «Benidorm és un bon alumne, aplicat i sempre disposat a aprendre» al mateix temps que també «està disposat a compartir les experiències», sempre extrapolables.

Premis

El treball de José Verdú, estudiant de Turisme en la UA, «Xaló, Destino Turístico Inteligente. Vall del Pop» ha rebut el primer premi en la categoria de TFG, mentre que «La planificación de destinos turísticos urbanos desde el enfoque inteligente: un análisis comparado», d’Ana Pastor, alumna del màster oficial en Direcció i Planificació del Turisme, l’ha rebut en la categoria de TFM.

El segon premi de TFG ha sigut per a Zahra Akbali, estudiant de Turisme a la UA, pel seu treball sobre el «El papel del e-commerce en el turismo Chino; potencialidades y oportunidades para el turismo español» i en la categoria de TFM, el premi ha sigut per a Marc Fuster, estudiant del màster Oficial EN Direcció i Planificació del Turisme, pels estudis sobre «El Sistema de Gestión Integrado de Destino y su papel en el actual escenario turístico. Un análisis aplicado a la Red de Destinos Turísticos Inteligentes de la Comunitat Valenciana».

El tercer premi ha sigut per al treball «El turismo deportivo como tipología dinamizadora en destinos consolidados. Evolución y caracterización en Torrevieja (Costa Blanca)» fet per l’estudiant del grau de Turisme de la UA, Nathalie Alexandra.

Per a la concessió d’aquests premis anuals de la Càtedra d’Estudis Turístics «Pedro Zaragoza Orts» s’han valorat aspectes com ara la incidència dels treballs en la millora de la competitivitat de les destinacions i de les organitzacions turístiques, els aspectes pràctics i d’aplicació, l’anàlisi de la situació actual i futura del turisme, i també altres circumstàncies que afecten l’àmbit del turisme. Cadascun dels primers premis està dotat amb 400 euros, els segons amb 250 i 150 per als tercers premis.

Càtedra d’Estudis Turístics

La Càtedra d’Estudis Turístics «Pedro Zaragoza Orts» té per objectiu l’anàlisi, la investigació i la docència de la realitat, problemàtica i perspectives de les empreses i destinacions turístiques en general, des de tots els punts de vista rellevants, i s’ocupa de desenvolupar el programa formatiu i les tasques d’investigació que contribuïsquen a millorar la formació i els coneixements en aquesta matèria.

En el programa d’activitats s’inclou l’organització de cursos i seminaris referits a temes turístics, amb una atenció especial a l’àmbit de la Costa Blanca i Benidorm, i també conferències i exposicions sobre l’activitat turística, juntament amb la realització d’estudis i treballs de recerca.

Pujar