1 de desembre de 2020 1/12/20

La història de Kaiso, l'elefanta asiàtica que està perdent els seus queixals

La història de Kaiso, l'elefanta asiàtica que està perdent els seus queixals - (foto 1)
  • Kaiso és una elefanta de Terra Natura Benidorm que ha perdut tots els seus queixals. Gràcies a una trituradora donada per una empresa gallega podrà menjar amb normalitat

MÉS FOTOS
La història de Kaiso, l'elefanta asiàtica que està perdent els seus queixals - (foto 2)

Kaiso és una de les 4 elefantes asiàtiques allotjades en Terra Natura Benidorm. Aquesta femella de 35 anys i uns 3000 kg, va arribar al parc en 2004 procedent de França. Noble, curiosa, amigable amb la gent i inseparable del seu congènere “Petita”, així és Kaiso.

Abans d'explicar el cas d'aquesta elefanta, és important matisar que aquests animals disposen de 4 queixals compostos (2 a dalt i 2 a baix) que canvien progressivament fins a 6 vegades al llarg de la seua vida. Des de fa un any i sense causa aparent, Kaiso ha començat a perdre els seus queixals, per la qual cosa ingereix tot l'aliment sense tot just mastegar.

Per aquesta circumstància, fins fa uns dies els seus cuidadors trossejaven a mà els 30 kg diaris de farratge que ha de menjar l'elefanta per a mantindre el seu pes i una dieta saludable. Així, és com han arribat a contactar amb Internaco i la seua divisió Benza.

D'acord amb la seua filosofia d'empresa, “la marca gallega va fer tot el que estava a la seua mà per a ajudar”, expliquen des de la companya. Per això ha donat al parc Terra Natura Benidorm una trituradora de branques (BIO40E) que sens dubte millorarà la qualitat de vida de l'elefanta Kaiso i el treball dels seus cuidadors.

En Terra Natura Benidorm s'allotgen 4 femelles d'elefant asiàtic (Elephas maximus): Petita de 47 anys, Kaiso de 35 anys, Momo de 37 anys i Lagran de 34 anys. Es divideixen en dues parelles formades per Petita i Kaiso d'una banda i, Momo i Lagran per un altre. Tenen a la seua disposició prades on passen la major part del dia, instal·lacions interiors on passen la nit i instal·lacions de reserva per a quan calga realitzar procediments especials com les revisions veterinàries, etc.

A càrrec dels elefants hi ha un equip de cuidadors que realitzen labors d'alimentació, neteja, control del comportament i entrenament, entre altres tasques. A causa de les particularitats d'aquesta espècie, és de gran rellevància que aquests aspectes es desenvolupen amb el major rigor possible.

Pujar