17 de novembre de 2019 17/11/19

La història de Kaiso, l'elefanta asiàtica que està perdent els seus queixals

La història de Kaiso, l'elefanta asiàtica que està perdent els seus queixals - (foto 1)
  • Kaiso és una elefanta de Terra Natura Benidorm que ha perdut tots els seus queixals. Gràcies a una trituradora donada per una empresa gallega podrà menjar amb normalitat

MÉS FOTOS
La història de Kaiso, l'elefanta asiàtica que està perdent els seus queixals - (foto 2)

Kaiso és una de les 4 elefantes asiàtiques allotjades en Terra Natura Benidorm. Aquesta femella de 35 anys i uns 3000 kg, va arribar al parc en 2004 procedent de França. Noble, curiosa, amigable amb la gent i inseparable del seu congènere “Petita”, així és Kaiso.

Abans d'explicar el cas d'aquesta elefanta, és important matisar que aquests animals disposen de 4 queixals compostos (2 a dalt i 2 a baix) que canvien progressivament fins a 6 vegades al llarg de la seua vida. Des de fa un any i sense causa aparent, Kaiso ha començat a perdre els seus queixals, per la qual cosa ingereix tot l'aliment sense tot just mastegar.

Per aquesta circumstància, fins fa uns dies els seus cuidadors trossejaven a mà els 30 kg diaris de farratge que ha de menjar l'elefanta per a mantindre el seu pes i una dieta saludable. Així, és com han arribat a contactar amb Internaco i la seua divisió Benza.

D'acord amb la seua filosofia d'empresa, “la marca gallega va fer tot el que estava a la seua mà per a ajudar”, expliquen des de la companya. Per això ha donat al parc Terra Natura Benidorm una trituradora de branques (BIO40E) que sens dubte millorarà la qualitat de vida de l'elefanta Kaiso i el treball dels seus cuidadors.

En Terra Natura Benidorm s'allotgen 4 femelles d'elefant asiàtic (Elephas maximus): Petita de 47 anys, Kaiso de 35 anys, Momo de 37 anys i Lagran de 34 anys. Es divideixen en dues parelles formades per Petita i Kaiso d'una banda i, Momo i Lagran per un altre. Tenen a la seua disposició prades on passen la major part del dia, instal·lacions interiors on passen la nit i instal·lacions de reserva per a quan calga realitzar procediments especials com les revisions veterinàries, etc.

A càrrec dels elefants hi ha un equip de cuidadors que realitzen labors d'alimentació, neteja, control del comportament i entrenament, entre altres tasques. A causa de les particularitats d'aquesta espècie, és de gran rellevància que aquests aspectes es desenvolupen amb el major rigor possible.

ocultar
La història de Kaiso, l'elefanta asiàtica que està perdent els seus queixals
Pujar