28 d’octubre de 2020 28/10/20

Bigorra: “El govern no ens ha donat el pressupost de 2019 però ja ha fet per decret vàries modificacions pressupostàries”

Bigorra: “El govern no ens ha donat el pressupost de 2019 però ja ha fet per decret vàries modificacions pressupostàries” - (foto 1)

  El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha criticat que el govern de Benidorm ha realitzat ja tres modificacions pressupostàries per valor de més de tres milions sobre el que serà pressupost local de 2019, sense haver entregat a la corporació municipal cap esborrany dels futurs comptes municipals. A més, enguany també va fer dos últimes modificacions pressupostàries del pressupost de 2018 per valor de més de 360.000 euros.

  "Dilluns, en comissions informatives, vam fer diferents preguntes sobre les modificacions pressupostàries que el govern local està realitzant sobre el pressupost de 2019 i de les quals ni tan sols apareix com a punt de donar compte en les diferents comissions. La qüestió és que està fent-les per decret sense que haja entregat ni tan sols un esborrany dels comptes d'enguany i, per tant, està condicionant els pressupostos locals abans d'elaborar-se", ha assenyalat Bigorra.

  Concretament, el govern de PP i CBM han efectuat tres modificacions per un total de 3.111.255,28 euros, dels quals la majoria (vora tres milions) corresponen a l'ingrés que s'espera de la Conselleria d'Educació respecte a les obres que es realitzaran del nou edifici del col·legi Leonor Canalejas. "En aquest punt, estic segur que hauríem estat tots d'acord, però el govern municipal no ha volgut comunicar aquesta circumstància als grups municipals". Sobre la resta de canvis, el regidor de Compromís va preguntar concretament per una xifra significativa: el trasllat d'una partida de 45.000 euros per un nou contracte de senyalització vial. Bigorra va sol·licitar que s'informara "per què es fa un contracte menor, del qual no tenim cap informació, quan els tècnics ens han indicat que ja s'està treballant en un plec de condicions per contractar el mateix, la senyalització vial, per valor de 150.000 euros". El portaveu del govern González de Zárate va indicar que possiblement seria per atendre urgències. "La única urgència és que venen les eleccions perquè si la planificació de la gestió haguera sigut bona, ja hagueren tret el contracte major i no hagueren fet un gasto extra, via modificació pressupostària de 45.000 euros", ha indicat Bigorra.

  Per altra banda, el regidor de Compromís també ha assenyalat que el govern enguany també ha realitzat dos modificacions pressupostàries sobre els comptes de l'any passat, per valor de 360.880 euros, de les quals també va preguntar en comissió per què es destinaven 40.000 euros a altres retribucions d'alcaldia. La callada va ser la resposta del govern de PP i CBM.

  "El govern de dretes de Benidorm fa les modificacions del pressupost que els ve en gana, no donen compte en la comissió informativa d'hisenda, i a més ho realitzen sobre un pressupost del qual no tenim ni un full d'informació. Açò constata la seua gestió improvisada i sense comptar amb la corporació municipal", ha subratllat Bigorra.

  El regidor ha finalitzat recordant que quasi totes les futures inversions del pressupost de 2019 "ja han sigut hipotecades pel govern municipal", ja que en el ple de desembre de 2018 els vots de PP i CBM van traure endavant la modificació de calendari de diferents obres, deixant un marge només per a futures inversions de poc més de 230.000 euros, segons els límits de la despesa calculats des del departament econòmic de l'Ajuntament.

  Pujar