25 de gener de 2020 25/1/20

Compromís per Benicàssim «alerta» de l’increment futur del rebut de l’aigua pel conveni amb Acuamed

  La coalició ha votat no al conveni de transició que ha presentat Acuamed, acord que ha rebut els vots favorables de l’equip de govern i del PSOE.

  Segons Joan Bonet, «l’única intenció d’Acuamed amb el conveni es posar en marxa la dessalinitzadora i evitar haver de tornar l’ajuda de la Unió Europea amb la qual es va finançar la planta de Cabanes-Orpesa». Per al portaveu del grup municipal de Compromís per Benicàssim, «l’acord és in extremis i perjudicarà, en el futur, de manera greu l’usuari».

  Bonet ha alertat que la factura mitjana de l’aigua, «si en l’actualitat se situa en els 50 euros al trimestre, pot arribar a 90 una volta finalitze el conveni de transició». Des de la coalició també adverteixen que el conveni no garanteix que el Ministeri es faça càrrec del cost de les inversions, «i, per tant, serà la nova concessionària, quan tinga lloc el concurs, qui assumirà l’amortització del cost. Això farà que la concessionària repercutirà aquesta despesa a l’usuari final, qui patirà un significatiu increment en la factura trimestral».

  El candidat de Compromís a l’alcaldia de Benicàssim considera que l’acord «és un despropòsit si és té en compte que l’aigua és un bé bàsic fonamental i l’usuari no gaudirà de cap valor afegit que justifique un increment futur tan important en el rebut». Des de la coalició s’ha acusat a l’equip de govern «de no haver buscat una bona solució per al municipi». Bonet ha indicat que «s’ha pegat una patada a la pilota, cap a avant, a la desesperada, i el problema que el resolga els futurs equips de govern». L’alcaldable ha asenyalat «que era possible una altra solució si s’haguera gestionat amb temps i, per exemple, la compra d’aigua s’haguera fet d’acord amb la necessitat del municipi».

  En aquest sentit, Bonet ha recordat que la dessalinitzadora «havia de cobrir una falsa expectativa de desenvolupament urbanístic lligat a la bambolla immobiliària», durant la qual es projecten PAI que multiplicaven per cinc el número d’habitatges de Cabanes, Orpesa i Benicàssim.

  Des de Compromís també han volgut recordat que tant PP com PSOE han rebutjat al Congrés i al Senat les esmenes de la coalició als Pressuposts de l’Estat en les quals es demanava que fóra l’administració estatal qui assumira el cost de la inversió, com així ha succeït amb altres plantes. Finalment, Bonet ha conclòs que Acuamed ha estat envoltada d’un gran polèmica a causa de sobrecosts que arribaven al 40% i d’una suposada trama de corrupció per la qual va ser detingut un antic director general de l’empresa pública.

  Pujar