26 de novembre de 2020 26/11/20

La carrossa "Hostal Beni" guanya el concurs de la Coqueta

La carrossa "Hostal Beni" guanya el concurs de la Coqueta - (foto 1)
  • Benicàssim posa fi a onze dies de festa en honor a Sant Antoni i Santa Àgueda

Benicàssim ha posat hui el punt i final a les festes en honor a Sant Antoni i Santa Àgueda. L'última jornada festiva ha comptat al matí amb la presència del Club Benivespa que ha realitzat un recorregut pels principals carrers del municipi i la plaça de bous ha obert per última vegada per a acollir el tancament i prova de vaques de la ramaderia d'Alba Atenea que ha tingut lloc a les 13.00 hores, així com el desafiament taurí que s'ha celebrat a la vesprada i que ha comptat amb la participació de les ramaderia de Juan Manuel Vicent “La Espuela” i de Fernando Mansilla. A l'hora del menjar, els majors del municipi han tingut el seu merescut homenatge amb el menjar de germanor que s'ha celebrat en el parador municipal i la qual es va suspendre diumenge passat pel temporal. La reina infantil, Marina Pauner, i la seua cort d'honor no han faltat a la cita amb els majors, així com la corporació municipal encapçalada per l'alcaldessa, Susana Marqués. També es va suspendre pel temporal el festival de dansa oriental, hip-hop i ball modern realitzat pel Gimnàs Beni Sport i aquesta vesprada sí que s'ha pogut celebrar en el parador municipal.

Arribades les 19.30 hores, els participants en la Coqueta s'han congregat a la Casa de la Cultura amb motiu del lliurament de premis a les carrosses participants. La carrossa "Hostal Beni" s'ha alçat amb el primer premi, mentre que "Higinio El Corretger" i "Estem arreplegant garrofes a la partida de Xeixa" han quedat en segon i tercer lloc. A més, hi ha hagut una menció especial a la carrossa "Homenatge al col·legi de les Monges 1952-1953".

Després del lliurament de premis, veïns i visitants s'han congregat en la plaça de l'Estació on ha començat el Correfoc realitzat per la colla de Dimonis de la Plana i amb la col·laboració dels Deus del Foc i que ha discorregut pels carrers dels Creus, Bayer, Sant Tomàs, fins a l'avinguda Barcelona, on s'ha disparat un castell de focs amb el qual Benicàssim s'ha acomiadat de la setmana de festes en honor a Sant Antoni i Santa Àgueda.

Pujar