28 de maig de 2020 28/5/20

Benicàssim reparteix botelles de plàstic i bosses per a acabar amb els orins i excrements de gos al carrer

Benicàssim reparteix botelles de plàstic i bosses per a acabar amb els orins i excrements de gos al carrer - (foto 1)
  • Les oficines de turisme distribueix els kits per a mantindre nets els vials, places, parcs i façanes

MÉS FOTOS
Benicàssim reparteix botelles de plàstic i bosses per a acabar amb els orins i excrements de gos al carrer - (foto 2)
Benicàssim reparteix botelles de plàstic i bosses per a acabar amb els orins i excrements de gos al carrer - (foto 3)

L'Ajuntament de Benicàssim busca la col·laboració ciutadana per a acabar amb els orins i els excrements de gossos al carrer i, per a això avui ha iniciat el repartiment de botelles plegables de plàstic i bosses per a evitar taques, olors i excrements en la via pública. L'alcaldessa, Susana Marqués, junt amb la primera tinenta d'Alcaldia, Cristina Fernández, l'edil de Sanitat, Vanessa Batalla, i els edils Rosa Mari Gil i Arturo Martí, s'han desplaçat a l'Oficina de Turisme de l'Eurosol per a iniciar el repartiment. És en les oficines de turisme on els amos de cans podran arreplegar el kit per a mantindre net el municipi. Amb aquesta iniciativa, que va començar al gener, l'Ajuntament de Benicàssim espera la col·laboració dels propietaris dels gossos i generar a més una actitud responsables, positiva i cívica “per a aconseguir, entre tots, mantindre els carrers, parcs, places i façanes netes del pixum i els excrements dels cans”, ha indicat l'alcaldessa, Susana Marqués.

Pel que fa a les botelles de plàstic que es distribueixen, són plegables per al trasllat fàcil i còmode, duen incorporada una anella o mosquetó amb què enganxar-se a la corretja del gos i tenen un sistema de doble tap, un de plàstic enroscat per a evitar que s'isca el líquid. Es recomana barrejar aigua de l'aixeta amb vinagre blanc, a parts iguals, i abocar el contingut directament sobre l'orina del gos. La major part de l'olor en l'orina es deu a l'amoníac, una substància altament alcalina. Com que el vinagre és fonamentalment àcid acètic, ajuda a neutralitzar l'olor i evita que altres gossos tornen a intentar “marcar el territori” en eixe punt. “Un fàcil i simple acte que només requereix civisme, educació i compromís per mantindre neta la ciutat”, afig l'alcaldessa.

La regidora Vanessa Batalla ha recordat que aquesta acció forma part de campanya iniciada a principis d'any per a millorar la neteja de la ciutat. L'acció pretén acabar amb conductes que són incíviques, com no arreplegar els excrements dels gossos de la via pública, depositar els fems fora dels contenidors o dels horaris habilitats, deixar els objectes voluminosos pel carrer i l'abocament de restes de jardineria i poda al costat dels contenidors o solts, així com tirar xiclets, papers o cigarrets en terra i embrutar així els carrers.

Pujar