elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim protegeix 400 arbres contra les plagues de primavera

Benicàssim protegeix 400 arbres contra les plagues de primavera
  • L'ajuntament utilitza l’endoteràpia vegetal per a lluitar contra diverses plagues i malalties

MÉS FOTOS
Benicàssim protegeix 400 arbres contra les plagues de primavera - (foto 2)

L'Ajuntament de Benicàssim aposta per l'aplicació de teràpies sostenibles en l'arbratge municipal. Durant les últimes setmanes, el consistori ha tractat 400 arbres amb endoteràpia vegetal, protegint-los així de les plagues i malalties de primavera com pot ser el pugó i la galeruca, entre altres insectes, aconseguint resultats més eficaços i amb menor impacte en el medi ambient.

Com ha explicat la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, “la tècnica de l’endoteràpia suposa un gran avançament quant a la millora del nostre entorn ambiental, sent una reeixida alternativa respecte a la rudimentària polvorització”.

L’endoteràpia vegetal resulta innòcua per a la salut de persones o animals, podent-se realitzar amb total normalitat tractaments en zones urbanes, parcs infantils o centres educatius. Dins dels avantatges que ofereix l’endoteràpia vegetal, a més de no consumir cap mena d'energia, posseeix un alt rendiment de treball respectant sempre l'arbre i es pot aplicar a qualsevol hora del dia, encara que ploga després del tractament. Aquest sistema té una llarga persistència i arriba fins a les puntes més altes dels arbres. “En definitiva, el sistema minimitza el risc per a la salut, respecta l'entorn, la salut pública, la fauna i els insectes útils”, ha afegit Elena Llobell.

Els tractaments fitosanitaris en els arbres municipals de Benicàssim aplicant el sistema d’endoteràpia, es porta realitzant des de fa diversos anys, a la primavera i a la tardor. En el cas de l'estació actual, el consistori tracta els arbres frondosos com a oms, jacarandas, tipuanas, robinias i ficus; en total, prop de 400 arbres són tractats a la primavera. Quant a la seua localització, l'arbratge es distribueix per tot el terme municipal, com el carrer Sant Tomàs, carrer Ametlers, Joan Carles I, Font de la Parreta, Font de la Bartola, passeig per als vianants Torre Sant Vicent i el carrer El Faro, entre altres vials. L'alcaldessa, Susana Marqués, ha presenciat al costat d'Elena Llobell l'aplicació d'aquest tractament “que es realitza de manera preventiva o a l'inici de la plaga ja que és el moment de major efectivitat del tractament”.

A més del tractament realitzat ara a la primavera, durant els mesos tardorencs de setembre i octubre, es duu a terme el mateix sistema, però en aquest cas s'actua sobre altres espècies arbòries, entre les quals es troben els pins, contra la processionària i el tomicus.

Pujar