15 de gener de 2021 15/1/21

Benicàssim intensifica el tractament contra els mosquits en el Quadre de Santiago

Benicàssim intensifica el tractament contra els mosquits en el Quadre de Santiago - (foto 1)
  • S'estan realitzant controls larvicides i adulticides en zones inundades després de les últimes pluges

MÉS FOTOS
Benicàssim intensifica el tractament contra els mosquits en el Quadre de Santiago - (foto 2)

L'Ajuntament de Benicàssim continua intensificant el tractament contra els mosquits i durant les últimes setmanes s'han incrementat els treballs en la zona del Quadre de Santiago. És en aquesta àrea del terme municipal on s'està realitzant una estratègia de controls larvicides i adulticides ja que els últims episodis de pluges registrats a Benicàssim han provocat la inundació d'àmplies zones del Quadre de Santiago.

El primer lloc s'estan efectuant controls larvicides amb l'objectiu posat a controlar en la seua fase larvària la major quantitat de mosquits. Des de l'empresa encarregada de les labors de fumigació en el municipi recorden que la fase larvària és la més vulnerable als tractaments, aconseguint mortalitats del 90-95% quan es tracta en primers estats.

La gran quantitat de precipitació acumulada, superiors a 200 litres/m² des de mitjan març, ha provocat una gran acumulació d'aigua estancada en una zona típica de marjal com és el Quadre de Santiago i, per això, es continuarà abordant l'estratègia larvicida i s'intensificarà el control de mosquits adults. Durant les últimes setmanes s'han aplicat tractaments larvicides i tractaments adulticides mitjançant termonebulització, uns serveis que es continuaran realitzant les pròximes setmanes. La regidora de Sanitat, Vanessa Batalla, ha indicat que “s'han incrementant tant els mitjans com la mà d'obra en aquest servei amb l'objectiu de controlar la situació com més prompte millor i reduir la seua presència i proliferació”. L'edil ha afegit que des de l'Ajuntament de Benicàssim sol·liciten a la ciutadania que continuen mantenint en bones condicions les piscines, tests o altres recipients similars per a evitar l'aparició de focus de cries de larves. “És molt important actuar en les zones privades per a aconseguir una major efectivitat”.

 

Pujar