17 de febrer de 2020 17/2/20

Recicla amb els Cinc Sentits realitza diversos tallers de reciclatge en l'IES Ramón Cid de Benicarló

Recicla amb els Cinc Sentits realitza diversos tallers de reciclatge en l'IES Ramón Cid de Benicarló - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Recicla amb els Cinc Sentits realitza diversos tallers de reciclatge en l'IES Ramón Cid de Benicarló - (foto 2)

  Demà divendres 24 de febrer, a partir de les 09h, l'equip d'Educació Ambiental del programa Recicla amb els Cinc Sentits estarà a Benicarló realitzant, durant tot el matí, tallers de reciclatge, residus i educació mediambiental amb la participació de més d'un centenar d'alumnes de l'IES Ramón Cid.

  L'activitat que es durà a terme és Dissecció d'una borsa de brossa, un taller on l'alumnat aprèn les principals característiques dels residus mitjançant l'anàlisi de la brossa que generem en les nostres cases. D'altra banda, dimecres passat el professorat d'aquest centre també va compartir un d'aquests tallers, concretament La maleta del reciclatge, una activitat dirigida al col·lectiu professional de la docència per a sensibilitzar i motivar sobre la importància d'una correcta gestió dels residus i la seua relació amb el medi ambient.

  Els objectius d'aquest taller són formar al professorat sobre els diferents SIG; sensibilitzar i motivar sobre la importància del seu paper i de l'alumnat en la separació i recollida dels residus en els centres escolars; i, finalment, aportar materials didàctics que faciliten la formació en la correcta gestió dels residus. Aquest material, elaborat i dissenyat per a complir aquests objectius, està integrat per materials editats i suports audiovisuals, col·lecció d'envasos, mostres reciclades, mostres reutilitzades, matèries primeres, proposta de tallers, fitxes de treball, contes, premsa, bits d'intel·ligència.

  El programa Recicla amb els Cinc Sentits de la Generalitat Valenciana, compta amb la participació de tots els Sistemes Integrats de Gestió (SIG) de residus: Ecoembes, Ecovidrio, Fundació EcoRaee's, Ambilamp, Fundació Ecotic, Fundació Ecolec, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolum, Tragamóvil, Sigre i Europeam RecyclingPlatfom.

  Es tracta d'un projecte de tallers i altres accions docents i ciutadanes, totalment gratuïtes, que es desenvolupen al llarg del territori autonòmic per a compartir la importància del reciclatge, la necessitat d'implantar bones pràctiques ambientals i aprendre que molts dels residus que generem no són brossa i poden ser recuperats. Recicla amb els Cinc Sentits és un gran objectiu comú de tota la Comunitat Valenciana que cerca el compromís d'una societat responsable amb la protecció del medi ambient, fomentant nous valors, motivació i els llits per a la participació activa.

  Pujar