elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reben l'alta mèdica la meitat dels residents amb covid del geriàtric de Benicarló

Reben l'alta mèdica la meitat dels residents amb covid del geriàtric de Benicarló
  • Un usuari i un treballador de la Residència El Collet han donat positiu

Set dels 15 residents que van donar positiu per coronavirus en el Centre Geriàtric de Benicarló han rebut l'alta mèdica.

Així ho ha informat la presidenta de l'Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats, Gemma Cerdà.

Dels vuit positius que queden actius, dos estan hospitalitzats però evolucionen favorablement. El centre preveu realitzar, a la fi de la setmana que ve, un nou sedàs.

"Ara com ara la situació està estabilitzada —ha dit la presidenta— i a la fi de la setmana que ve Salut Pública tornarà a fer un sedàs a tots els residents i personal treballador". Sobre els treballadors positius, Cerdà ha confirmat que es mantenen en els mateixos 5 casos.

Dos nous positius en la residència El Collet

Quant a la Residència El Collet, la presidenta ha informat d'un cas positiu nou entre els residents i un altre entre els treballadors, de manera que les xifres se situen en 12 residents afectats i 8 treballadors. "Tots tenen simptomatologia lleu i esperem que es puguen recuperar el més prompte possible".

Sobre la cobertura de les baixes dels treballadors, Gemma Cerdà ha informat que "aquest cap de setmana s'incorporaran 3 persones, i la resta a principis de la setmana vinent". "Des d'ahir —ha constatat la presidenta— hi ha a la Residència una infermera experta en covid19 designada per l'hospital supervisant i donant indicacions a tot el personal".

Cerdà ha volgut agrair una vegada més "a tot el personal treballador dels centres la seua professionalitat i dedicació en aquests moments difícils que ens toca abordar". "És imprescindible la comunicació permanent amb les direccions dels centres per a donar la millor resposta a tot el que se'ns plantege".

Pujar