Castellano

UNICEF lliura a Bellreguard en un acte virtual l’acreditació com a Ciutat Amiga de la Infància

UNICEF lliura a Bellreguard en un acte virtual l’acreditació com a Ciutat Amiga de la Infància
  • L’alcalde, Àlex Ruiz, ha arreplegat el distintiu pel qual l’Ajuntament venia treballant els darrers anys

L'alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, ha participat hui en l'esdeveniment virtual de lliurament dels reconeixements a les Ciutats Amigues de la Infància, per part de la UNICEF.

Bellreguard va obtindre aquesta distinció el passat 15 de juny, reconeixement aprovat en la reunió de la Secretaria Permanent de la Iniciativa Ciutats Amigues de la Infància, conformada per representants del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) , l'Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència (IUNDIA) i UNICEF Espanya.

Aquest reconeixement és el premi a una intensa tasca feta aquests darrers anys des de l'Ajuntament de Bellreguard. D’una banda, s’ha realitzat un diagnòstic exhaustiu de la població de 0 a 30 anys per fer-ne una anàlisi de la realitat d’aquests col·lectius amb l’objectiu de propiciar una reflexió al voltant de les actuacions que s’han realitzat i es realitzen vinculades als infants, adolescents i joves, tenint en compte els serveis prestats i els recursos emprats, i treballar segons les perspectives de futur resultants. De l’altra, es va redactar el I Pla Local d’Infància, Adolescència i Joventut de Bellreguard el qual descriu les línies estratègiques que es concreten en accions a seguir per les diferents àrees municipals que tenen relació amb la infància, l’adolescència i la joventut. Una eina fonamental que permet ordenar i definir les prioritats estratègiques i actuacions municipals en matèria d’infància, adolescència i joventut; a partir del treball transversal de les diferents àrees municipals i la participació dels demés agents implicats, inclosos els mateixos infants, adolescents i joves de Bellreguard.

Pujar