25 de setembre de 2020 25/9/20

L’alumnat de l’IES Joan Fuster es forma en primers auxilis

  L'institut Joan Fuster de Bellreguard enceta aquest dilluns un programa específic de formació de l'alumnat en primers auxilis. Una iniciativa que va sorgir de l'AMPA del centre i que l'equip directiu ha acollit i impulsat amb la voluntat que l'alumnat tinga uns coneixements i habilitats suficients i actualitzats per saber actuar davant una situació d'emergència.

  El curs, que es desenvoluparà amb vora 200 alumnes de tercer curs d'ESO, està finançat per l'AMPA i compta també amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat que dirigeix Salvador Torres. El regidor posa l'accent en la necessitat de propiciar una formació adient dels alumnes en primers auxilis, "de manera que adquirisquen unes nocions bàsiques per a respondre a casos d'emergència, accident o incident, tant en l'àmbit educatiu com familiar".

  A més, segons explica el vicedirector de l'IES Joan Fuster, Lluís Nieto, el curs té també com a objectiu fonamental que siga el propi alumnat el que en un futur forme als seus companys i companyes d'altres nivells i que en poc de temps tot l'alumnat de l'institut tinga la formació suficient per poder identificar, valorar i actuar en situacions que puguen suposar un risc".

  El curs té una durada de dos hores per grup i és fonamentalment pràctic. Es durà a terme entre el 21 i el 25 de gener i serà impartit per l'ONG Creu Roja, que ha signat un conveni amb l'AMPA.

  Una vegada finalitzat el curs es desenvoluparà un acte lúdic-formatiu en el qual, amb el suport de l'Ajuntament de Bellreguard, es realitzarà una exhibició de primers auxilis i s'entregarà diplomes a l'alumnat que haja superat la fase pràctica.

  Pujar