elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bellreguard llança la segona fase del Pla Resistir després de repartir 90.000 € en ajudes a empreses i autònoms amb la primera

Bellreguard llança la segona fase del Pla Resistir després de repartir 90.000 € en ajudes a empreses i autònoms amb la primera
  • Aquesta nova convocatòria contempla aportacions directes a nous sectors econòmics afectats per la Covid-19

L'Ajuntament de Bellreguard ha repartit finalment prop de 90.000 euros en ajudes econòmiques Parèntesi del Pla Resistir per a donar suport a professionals i empreses afectats per la Covid-19, i llança ara la segona fase d'ajudes directes a altres sectors perjudicats per la pandèmia. Des d'aquest dijous 15 d'abril i durant 15 dies hàbils, els interessats poden presentar ja les seues sol·licituds.

Pel que fa a la primera fase, han estat finalment 38 les ajudes atorgades a autònoms i empreses de fins a 10 treballadors de les 45 presentades. En total, la quantitat atorgada en ajudes puja a 87.496,60, que suposa un 56% de l'import previst inicialment amb el programa impulsat per la Generalitat Valenciana amb la col·laboració econòmica de la Diputació de València i els ajuntaments.

L'excedent de 66.692,40 euros que ha quedat pendent de repartir es dedica ara a la segona fase, que dona cabuda a altres sectors econòmics afectats per a que tinguen també accés a les ajudes.

“Amb això es compleix amb una de les premisses del pla llançat conjuntament per la Conselleria d’Economia Sostenible, la Diputació de València i les administracions locals”, segons ha destacat l’alcalde Àlex Ruiz: “que no es perda ni un cèntim de la quantitat prevista inicialment per tal d’ajudar a aquells sectors perjudicats per la pandèmia”.

En paraules del regidor de Hisenda i Promoció Econòmica, Joan Marco, l’objectiu és “que els diners arriben a qui més ho necessita” i que això, alhora, “servisca d’estímul per a reactivar l’economia en aquests temps de dificultats per la crisi sanitària”.

Aquesta segona fase d'ajudes directes del Pla Parèntesi va dirigida a sectors que no van poder accedir a la primera fase, com la fabricació i elaboració d'aliments i productes, intermediaris de comerç, comerços a l'engròs i al detall, empreses de transport, turisme, allotjaments turístics, restauració, perruqueria, bugaderia, empreses de lloguers, reparacions, edició de periòdics, publicitat, entre altres.

Com en la primera fase, l'Ajuntament de Bellreguard aporta el 15% de l'import de les ajudes, metres que la Generalitat Valenciana assumeix el 62,50% i la Diputació de València el 22,50%.

La presentació de les sol·licituds es tramitarà de manera electrònica en la seu electrònica de l'Ajuntament de Bellreguard (https://bellreguard.sedelectronica.es) durant 15 dies hàbils a contar des d'aquest dijous 15 d'abril.

A més, tota la informació sobre el pla, els models de sol·licitud o la relació dels sectors als quals va adreçat s'hi troba penjat en la web de l'Ajuntament de Bellreguard, en el següent enllaç: https://web.bellreguard.net/plaresistir-fase2/

Pujar