elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bellreguard explica els mecanismes de Participació Ciutadana

Bellreguard explica els mecanismes de Participació Ciutadana - (foto 1)
  • Ho farà Juanjo Giner, investigador en municipalisme de la Universitat de Cadis, este dissabte a les 19 hores a l'Espai Participa (a les Escoles Velles)

  • D'altra banda, demà divendres a les 14 hores acaba el termini per a presentar candidatura al Consell de Participació Ciutadana

  • Ruiz: «Volem que veïnes i veïns coneguen els mecanismes de participació que el Reglament posa a la seua disposició i la importància de fer-los servir»

Este dissabte a les 19 hores a l'Espai Participa (a les Escoles Velles), l'investigador en municipalisme de la Universitat de Cadis, Juanjo Giner, explicarà els mecanismes de Participació Ciutadana dels quals s'ha dotat Bellreguard. Com manifesta el regidor de Participació, Àlex Ruiz, que serà l'encarregat d'introduir-lo, «Volem que veïnes i veïns siguen sabedors i aprofiten les possibilitats de participació que el reglament oferix ja què, més enllà de paraules tècniques i organismes que obliga a crear, facilita la presa de decisions en comú».

Giner explicarà la necessitat de comptar amb una normativa municipal, els mecanismes que contempla el reglament de participació de Bellreguard, per a què aprofiten, com poden accedir-hi els ciutadans i si, amb tot això, realment poden decidir veïnes i veïns. Segons Giner «Hem de deixar de ser objectes que voten cada quatre anys per a ser subjectes» que explica que «la democràcia participativa és l'evolució o, si es vol, l'aprofundiment d'una democràcia representativa ja superada», per la qual cosa «cal que la població es puga expressar, participar i decidir de forma activa i la millor manera d'aconseguir-ho és construir l'emporaderament des de baix, des dels centres de poder més pròxims a la ciutadania com són els ajuntaments». El taller del dissabte s'emmarca dintre de les Jornades Participa que es porten a terme des d'octubre de 2016.

D'altra banda, demà acaba el termini per a presentar candidatura al Consell de Participació Ciutadana que, amb l'elecció per sorteig dels tres aspirants, es podrà constituir. Poden optar tots els majors de 16 anys empadronats a Bellreguard i que no ocupen un càrrec públic al municipi. Per a presentar la candidatura cal omplir el formulari que trobaran en participa.bellreguard.net o enedificis municipals i diversos establiments

Pujar