21 de setembre de 2020 21/9/20

ASHUA crea una polsera per a identificar als pacients que pateixen aquesta ultra-estranya malaltia

ASHUA crea una polsera per a identificar als pacients que pateixen aquesta ultra-estranya malaltia - (foto 1)
  • El dispositiu pot arribar a salvar la vida dels afectats per aquesta mortal afecció que danya els renyons

MÉS FOTOS
ASHUA crea una polsera per a identificar als pacients que pateixen aquesta ultra-estranya malaltia - (foto 2)
ASHUA crea una polsera per a identificar als pacients que pateixen aquesta ultra-estranya malaltia - (foto 3)

L'Associació Síndrome Hemolítica Urèmica Atípic (ASHUA) ha desenvolupat una polsera amb un codi QR per a identificar i ajudar les persones que pateixen aquesta greu i ultra-estranya malaltia, que afecta fonamentalment als renyons i produeix la mort en un 79% dels casos. La polsera podria ajudar a més 1500 pacients SHUa i per això estan buscant que s'aprove el seu projecte per a poder fer realitat la polsera. Es pot votar en AQUEST ENLLAÇ.

La utilitat de la polsera resideix que emmagatzema informació mèdica, de manera que en cas d'emergència es pot accedir a ella a través d'un dispositiu amb connexió a Internet i identificar a les persones que pateixen aquesta malaltia. Segons explica l'associació, la polsera pot arribar a “salvar la vida” dels afectats en cas d'emergència, ja que permet “agilitar el diagnòstic i tractament” per als metges actuen amb rapidesa i recepten el tractament adequat.

El dispositiu, creat al 100% per ASUHA, és un sistema únic que ja ha sigut provat en una primera fase amb més de 250 malalts de tot el món. Ara, el següent pas segons l'associació és actualitzar el sistema informàtic per a agilitar-lo dins del termini i en la forma escaient perquè “cada minut conta per a salvar una vida”.

L'associació, que va nàixer amb l'objectiu de donar suport i assessorar els malalts i als seus familiars, té també com a finalitat conscienciar sobre la necessitat de diagnosticar ràpida i eficaçment la malaltia, així com assegurar que tots els pacients aconsegueixen un tractament adequat. Així, la polsera compleix amb aquests dos objectius, i permet als metges actuar amb rapidesa i agilitat en cas d'emergència.

Pujar