26 de setembre de 2020 26/9/20

Arriben les pluges a la Comunitat Valenciana

Arriben les pluges a la Comunitat Valenciana  - (foto 1)
  • Es preveuen precipitacions durant este dimecres i dijous, sobretot en la mitat sud de la regió

MÉS FOTOS
Arriben les pluges a la Comunitat Valenciana  - (foto 2)

Encara que el temps ha donat treva durant este cap de setmana de Nadal, el dimecres torna la pluja a la Comunitat Valenciana. L'Agència Estatal de Meteorologia preveu cel ennuvolat amb pluges dèbils en el litoral sud de València i nord d'Alacant. Les temperatures es mantindran amb pocs canvis però si hi haurà un descens de les màximes en l'interior i el vent bufarà fluix del nord-est.

El dijous seguirà la pluja en la mitat sud i amb possibilitat d'estendre's a la resta de manera dispersa. El cel estarà cobert en tota la Comunitat Valenciana i les temperatures es mantindran sense canvis. El vent bufarà fluix.

El Nadal ha arribat solejat

Pluges que arriben després d'uns dies festius amb temperatures tardorenques i amb el sol lluint en pràcticament ta ota la Comunitat Valenciana. De fet les mínimes d'este dilluns han sigut de 7 graus en les tres capitals de província i a Alacant s'han aconseguit els 18 graus. També a València es van arribar a veure els 22 graus en els termòmetres dels carrers.

Un any "extremadamentt càlid"

I amb el final de l'any molt prop, l'Agència Estatal de Meteorologia ja ha fet un balanç general d'este 2016, que tindrà un "caràcter extremadament càlid", segons ha explicat José Ángel Núñez Mora, cap de Climatologia a València.

"L'any actual serà probablement el tercer més càlid a la Comunitat Valenciana des d'almenys 1940, només superat per 2014 i 2015". És a dir, s'han registrat de forma consecutiva els tres anys més càlids a la Comunitat Valenciana, superant a 2006, que és el quart any més càlid de la sèrie.

Enguany estava resultant extremadament sec però els tres últims temporals consecutius "han equilibrat el balanç". De fet, s'ha passat d'un 53% de precipitació acumulada a un 103% (superàvit del 3%) en tan sols un mes.

Pujar