21 de setembre de 2020 21/9/20

Un anticicló ens porta un cap de setmana estiuenc

Un anticicló ens porta un cap de setmana estiuenc - (foto 1)
  • Amb màximes de fins a 29 graus, cels buidats i absència de vent

MÉS FOTOS
Un anticicló ens porta un cap de setmana estiuenc - (foto 2)

Aquest cap de setmana donem la benvinguda a juny i el bon temps ens acompanyarà. La presència d'un anticicló sobre la península ens deixarà temperatures quasi estiuenques des del divendres i al llarg de tot el cap de setmana. De fet, ja ho estem notant des del dijous, pujada de temperatures, cels buidats i absència de vents.

Així, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia aquest divendres els cels estaran totalment buidats i notarem un lleuger ascens de les temperatures respecte als dies anteriors. Per exemple, en localitats d'interior com Ontinyent, Requena o Oriola, aconseguirem màximes de 28 graus i les mínimes no baixaran de dotze graus en les hores més fresques del dia.

Mateixa tònica el dissabte, jornada en la qual continuaran pujant les temperatures -lleugerament-, segons prediu Aemet. De fet, fregarem els 30 graus a Ontinyent, Oriola i Requena. En les capitals de província els termòmetres no baixaran dels quinze graus i en les hores centrals del dia semblarà quasi que estem a l'estiu: 25 graus a Alacant, 26 a València i 27 a Castelló. Quant al vent, bufarà variable fluix, tendint a component aquest.

Pel que respecta al diumenge, continuaran pujant les temperatures, especialment les màximes. Acabarem el cap de setmana, per tant, amb cels buidats i sensació tèrmica pròpia de l'estiu. El dilluns, segons Aemet, tornaran els núvols, especialment a partir de la vesprada. Encara que continuaran pujant les temperatures.

Pujar