7 de juny de 2020 7/6/20

Sabates roges contra la violència de gènere a Almenara

Sabates roges contra la violència de gènere a Almenara - (foto 1)
  • Hui s'han pogut contemplar a l'ajuntament, l’Institut i la Plaça 8 de Març

MÉS FOTOS
Sabates roges contra la violència de gènere a Almenara - (foto 2)
Sabates roges contra la violència de gènere a Almenara - (foto 3)
Sabates roges contra la violència de gènere a Almenara - (foto 4)
Sabates roges contra la violència de gènere a Almenara - (foto 5)

El municipi d'Almenara ha commemorat hui el Dia Internacional per a l'erradicació de la violència de gènere d'una manera simbòlica, a través de les mostres de sabates tintades de roig que simbolitzaven cadascuna de les víctimes d'enguany emulant el projecte iniciat per Elina Chauvet contra la violència de gènere i feminicidi, realitzat a Mèxic pel qual va realitzar una mostra de sabates tintades de roig donats per dones recordant a les víctimes i desaparegudes. El color roig simbolitza la sang, però també el cor de l'esperança, segons va explicar Chauvet durant la primera iniciativa.

Així, gràcies a la col·laboració ciutadana en els últims dies s'han recollit sabates en diversos punts de la localitat que posteriorment s'han tintat de roig. Aquests 51 parells de sabates s'han pogut hui contemplar a l'esplanada enfront de l'Ajuntament d'Almenara, on la regidora d’Igualtat, Paula Aguilar, ha llegit el manifest del 25-N.

Al mateix temps, des de l'IES Almenara, s'han sumat als actes una vegada més, i per la seua part també alumnat i professorat han recollit els 51 parells de sabates per a tintar-los i exposar-los dins de les tasques de conscienciació en el centre. Així, primer s'han pogut visibilitzar en el propi pati de l'institut i posteriorment, s'han traslladat a la Plaça 8 de Març. Totes dues mostres estaran al llarg de la setmana en diversos punts del municipi.

A més, aquesta vesprada està prevista la celebració d'una classe especial de zumba a càrrec de Rebeca Gimeno organitzada des del Centre FPA Paulo Freire de la localitat sota el lema “Zumba…ni una més”. Prèviament ahir diumenge es va celebrar en la mateixa sala d'actes el concert d'Eva Gómez i Laura Miñarro, acompanyades per l'alumnat del taller de cant de la pròpia FPA Paulo Freire, així com de les alumnes del taller de lectura del centre que van recitar poesies. A més en l'IES Almenara es realitzen xarrades, col·loquis i projeccions de vídeos i pel·lícules sobre aquest tema.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que amb aquestes activitats volem “visibilitzar la violència que pateixen les dones alhora que fer una tasca per a conscienciar a la nostra societat referent a aquesta xacra que patim i que hem d'erradicar”. Per això ha agraït a les veïnes i veïns que han col·laborat en les iniciatives i actes commemoratius del 25-N en la localitat, així com persones, associacions i entitats implicades en les iniciatives proposades des de l'ajuntament, igual que  a l'IES Almenara i el Centre FPA Paulo Freire.

Pujar