elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local organitza un curs sobre controls de drogues en la conducció

La Policia Local organitza un curs sobre controls de drogues en la conducció

  La Policia Local d'Almenara ha organitzat un curs específic per a detectar el consum de drogues en els conductors en el qual han participat 31 agents de diverses policies locals de Castelló i València, entre ells els agents d'Almenara. Aquest curs formatiu és necessari per a poder actuar i realitzar controls de drogues. Així, després de la seua realització tota la plantilla de la Policia Local d'Almenara està capacitada per a poder realitzar aquests controls, segons ha informat el Cap de la Policia, Javier Navarro. Després de la celebració del curs s'ha realitzat a Almenara com a cas pràctic un primer control real de drogues en la conducció.

  El curs ha sigut impartit durant els últims dies per un inspector de la Policia Local de Sagunt expert en aquest tipus de controls que són importants i necessaris segons Navarro perquè “a Espanya el 48% dels accidents es produeixen després d'una ingestió d'alcohol o drogues per part de la persona que condueix, i és més el país és el primer consumidor en cànnabis i el segon en cocaïna”.

  A més Navarro ha recordat que “després de la modificació de la Llei de Tràfic en 2014 es poden realitzar aquests controls de drogues pels agents després del pertinent curs” i ha recordat que “en aquest cas no hi ha límits com l'alcohol, sinó que la tolerància és zero, només amb detectar el consum de drogues ja s'imposa una sanció de 1.000 euros i 6 punts del permís de conduir”.

   

   

  Pujar