elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

615 ocells silvestres participen en el XXIV Trofeu Memorial Timoteo d'Almenara

615 ocells silvestres participen en el XXIV Trofeu Memorial Timoteo d'Almenara
  • Els jutges van jutjar el cant de passerells, caderneres, verderols, gafarrons i mixtos de les quatre categories

MÉS FOTOS
615 ocells silvestres participen en el XXIV Trofeu Memorial Timoteo d'Almenara - (foto 2)
615 ocells silvestres participen en el XXIV Trofeu Memorial Timoteo d'Almenara - (foto 3)
615 ocells silvestres participen en el XXIV Trofeu Memorial Timoteo d'Almenara - (foto 4)
615 ocells silvestres participen en el XXIV Trofeu Memorial Timoteo d'Almenara - (foto 5)

L'Estadi Municipal La Corona d'Almenara va acollir ahir la celebració de la XXIV edició del Memorial Timoteo de cant d'ocells silvestres que organitza l'Associació Ornitològica l’Agüelet, pertanyent a la FOCSE, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Almenara. D'aquesta manera es recupera aquest campionat, que obri les proves a la província de Castelló, després de no celebrar-se l'any passat pel Covid-19.

Segons ha explicat Carlos Campos des de l'organització, ahir van participar 615 exemplars de les varietats de passerells, caderneres, verderols, gafarrons i mixtos de les quatre varietats subdividits en diverses categories. En concret, van anar 175 persones les que van presentar als exemplars en el concurs. La bona temperatura va propiciar les millors condicions per al certamen.

El campionat de cant d'ocells silvestres consisteix en l'enjudiciament del cant per espècies i categories per part dels jutges acreditats. Cal assenyalar que una vegada classificades les varietats i espècies cada jutge jutja el cant en tandes de 6 ocells durant 12 minuts, amb un màxim de 18 tandes per jutge. Cada ocell està separat per 2 metres i cada grup d'ocells en 10 del següent. Els jutges van aplicar per al seu veredicte la normativa FOCSE aprovada en 1992 amb les modificacions i actualitzacions realitzades des de llavors.

 

Pujar