elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament informa de les normatives per als casals de les penyes

L'Ajuntament informa de les normatives per als casals de les penyes

  L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha informat de les normes que els casals i penyes han de complir en les pròximes festes patronals. Així es destaca que els casals han de tenir unes condicions mínimes, para entre altres qüestions, no causar problemes d'insalubritat tant als propis usuaris com tampoc a la resta del veïnat, per la qual cosa han de tenir entre unes altres qüestions aigua potable, serveis, desaigües o la necessària instal·lació elèctrica. 

  Al mateix temps, l'alcaldessa a través d'un bàndol també ha recordat la normativa respecte a l'Ordenança de Convivència Ciutadana. D'aquesta manera els usuaris i usuàries dels casals hauran de mantenir la neteja del mateix i el seu entorn, no hauran de molestar als veïns, ni tampoc tallar carrers sense la pertinent autorització. La Policia Local cada matí realitzarà una ronda de revisió dels casals.

  Pel que fa als horaris de la música, aquesta no es podrà posar fins a les 22 hores del divendres 22 de setembre. Els divendres i dissabtes podrà estar fins a les 4 de la matinada, mentre que de diumenge a dijous fins a les 2. A partir d'aqueixa hora es podrà tenir música d'ambient. En cap cas podran sobrepassar-se els 45 decibels de so.

  En el bàndol també es recorda que en cas que s'hagen de tirar residus voluminosos en la preparació dels casals o després de les festes patronals, aquests s'han de dipositar al costat dels contenidors verds cada dijous a partir de les 22 hores perquè s'arrepleguen els divendres des del Servei Municipal de Recollida de Residus Voluminosos. Si aquests residus s'han de dipositar en un dia diferent al dijous, s'informa que es poden portar a l'ecoparc que està obert dilluns, dimarts, dijous i divendres de 9 a 14 i de 16 a 19, així com els dissabtes i diumenges de 10 a 14 hores. Tancarà els dimecres i els festius. 

  CENS DE CASALS

  A més fins al 20 de setembre estarà obert el procés per a l'elaboració del registre i cens de casals de les penyes d'Almenara cara a les festes de la localitat amb l'objectiu de tenir un control de la ubicació dels mateixos, igual que per a fer complir la normativa tant en neteja com en horaris o segons ha recordat l'alcaldessa Estíbaliz Pérez, “realitzar una ràpida actuació en cas de necessitat o urgència i alhora comptar amb un cens dels casals repartits pel municipi”.

  Els representants de les penyes o col·lectius que tinguen casal hauran d'emplenar una instància en la Policia Local d'Almenara (de dilluns a divendres de 8 a 15 hores) en el qual a més de fer constar el nom dels representants de la penya així com de la persona propietària del casal també s'ofereixen dades de la ubicació del mateix, així com si disposa d'aigua potable, serveis, eixida d'emergència, extintors i d'equip de música amb el nombre de watts de potència del mateix. També es demanen les dades dels representants legals en cas que els penyistes siguen menors. Destacar que la figura del propietari del local també va ser clau ja que rebrà totes les comunicacions oportunes.

  Pujar