5 de juliol de 2020 5/7/20

Els joves voluntaris de Protecció Civil d'Almenara reben formació sobre l'ús d'extintors

Els joves voluntaris de Protecció Civil d'Almenara reben formació sobre l'ús d'extintors - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els joves voluntaris de Protecció Civil d'Almenara reben formació sobre l'ús d'extintors - (foto 2)
  Els joves voluntaris de Protecció Civil d'Almenara reben formació sobre l'ús d'extintors - (foto 3)
  Els joves voluntaris de Protecció Civil d'Almenara reben formació sobre l'ús d'extintors - (foto 4)
  Els joves voluntaris de Protecció Civil d'Almenara reben formació sobre l'ús d'extintors - (foto 5)
  Els joves voluntaris de Protecció Civil d'Almenara reben formació sobre l'ús d'extintors - (foto 6)

  El grup de joves d'Almenara que formen part del programa pioner de l'ajuntament pel qual se'ls paguen els llibres de text de batxillerat a canvi de realitzar i aprendre tasques de voluntariat en Protecció Civil han rebut una xarrada teòrica bàsica sobre l'ús dels extintors davant casos d'incendi dins de la part teòric-pràctica de formació del programa. També se'ls va ensenyar l'ús de mànegues i altres elements necessaris en una lluita inicial contra el foc.

  Segons el Cap de Protecció Civil d'Almenara, Juan Carlos Mejías, “pensem que és convenient que dins de la formació els joves voluntaris sàpien unes normes bàsiques de l'ús d'extintors, que poden ser útils tant en la seua tasca de voluntariat, com ja en un futur davant una situació de necessitat” perquè “moltes vegades, estan els extintors en un lloc però a l'hora de la veritat, poca gent sap com utilitzar-los de manera correcta”. D'aquesta forma “continuem complementant la formació en aquests aspectes bàsics que els poden ser útils en un futur” així com “cobrint els objectius i expectatives del programa”.

  Cal assenyalar que els joves voluntaris de Protecció Civil ja estan des del passat estiu exercint tasques de col·laboració en esdeveniments i festes que s'han realitzat en la localitat. Així per exemple, dissabte passat van estar en la Sant Silvestre i el que ve estaran en la cavalcada dels Reis Mags. Al gener també estaran en el duatló.

  L'alcaldessa d'Almenara ha valorat positivament l'evolució del programa així com la implicació dels joves. Així ha recordat que l'origen de la iniciativa pionera és que es va veure que “els alumnes de batxillerat són els únics que no perceben ajudes per a la compra de llibres, perquè els alumnes d'infantil, primària i ESO ja entren en el programa Xarxallibres, mentre que els universitaris compten amb les beques que ofereix el propi Ajuntament d'Almenara”. Però al mateix temps “hem volgut potenciar la cultura de l'esforç, la solidaritat, els valors, la formació contra la violència de gènere, gent gran, o bé col·laborant en la celebració d'esdeveniments festius, culturals, socials o esportius” pel que “a canvi del finançament dels llibres, estan fent tasques de voluntariat en la localitat dins de Protecció Civil”. Cal assenyalar que tot es desenvolupa de manera voluntària i amb la pertinent autorització paterna.

  Pujar