elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

33 joves d'Almenara s'inscriuen en el programa de voluntariat a canvi del finançament dels llibres de text

33 joves d'Almenara s'inscriuen en el programa de voluntariat a canvi del finançament dels llibres de text

  Un total de 33 joves d'Almenara, nascuts entre els anys 2001 i 2002, s'han inscrit per a formar part del programa pioner de l'ajuntament pel qual se'ls pagaran els llibres de text de batxillerat a canvi de realitzar i aprendre tasques de voluntariat en Protecció Civil. Després de les reunions i inscripcions prèvies, sempre amb les autoritzacions paternes, ara comencen les tasques de formació i voluntariat, per la qual cosa ahir se'ls va lliurar l'equipament de jupetins i gorres de Protecció Civil d'Almenara perquè puguen ser identificats.

  L'alcaldessa d'Almenara ha recordat que l'origen de la iniciativa pionera és que es va veure que “els alumnes de batxillerat són els únics que no perceben ajudes per a la compra de llibres, doncs els alumnes d'infantil, primària i ESO ja entren en el programa Xarxallibres, mentre que els universitaris compten amb les beques que ofereix el propi Ajuntament d'Almenara”. Però al mateix temps “volem potenciar la cultura de l'esforç, la solidaritat, els valors, la formació contra la violència de gènere, gent gran, o ben col·laborant en la celebració d'esdeveniments festius, culturals, socials o esportius” pel que “a canvi del finançament dels llibres, hauran de realitzar tasques de voluntariat en la localitat dins de Protecció Civil”.

  En concret, segons la normativa vigent per a aquestes qüestions, el mínim d'hores a realitzar serà de 60 en tot un any i a més realitzaran un curset de formació, tindran el seu pertinent segur, i com no, estaran sempre acompanyats en aquestes hores pels voluntaris de Protecció Civil d'Almenara o els agents de Policia Local. Aquestes tasques bàsicament seran en actes i esdeveniments esportius, festius, culturals o socials, encara que s'està obert a seguir recaptant suggeriments en aquest sentit. Destacar que es va a buscar que aquestes tasques es puguen compaginar amb les circumstàncies personals de cada jove i que no suposen un problema.

  Al setembre es lliurarà el llistat d'inscrits a les llibreries i papereries de la localitat perquè els alumnes i alumnes puguen arreplegar els seus llibres que finançarà l'ajuntament, però amb l'advertiment que qui al juny de 2019 no haja complit les hores estipulades de voluntariat en Protecció Civil haurà de retornar l'ajuda econòmica.

   

   

  Pujar