10 de desembre de 2019 10/12/19

Les festes patronals comencen amb la presentació dels festers

Les festes patronals comencen amb la presentació dels festers - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Les festes patronals comencen amb la presentació dels festers - (foto 2)
  Les festes patronals comencen amb la presentació dels festers - (foto 3)
  Les festes patronals comencen amb la presentació dels festers - (foto 4)
  Les festes patronals comencen amb la presentació dels festers - (foto 5)
  Les festes patronals comencen amb la presentació dels festers - (foto 6)
  Les festes patronals comencen amb la presentació dels festers - (foto 7)
  Les festes patronals comencen amb la presentació dels festers - (foto 8)
  Les festes patronals comencen amb la presentació dels festers - (foto 9)
  Les festes patronals comencen amb la presentació dels festers - (foto 10)

  L'Auditori Vicent Casanova Rebollar d'Almenara es va omplir anit fins a la bandera per a assistir a l'acte de la presentació de les festes patronals d'Almenara 2018 on es van donar a conèixer les deu parelles de festers i festeres que protagonitzaran els actes centrals d'enguany i que com mana la tradició es van posar els vestits tradicionals d'Almenara. A més també van tenir protagonisme les quatre presentadores de l'esdeveniment. Ells i elles formen part del grup de quintos i quintes 2018 que protagonitzaran els festejos d'enguany. Les festes també comptaran amb la presència dels quintos dels 25 anys.

  En l'acte també es van reconèixer als festers d'honor, que enguany són Ángel Bolaños Romero, nascut en 1923, que va acudir a arreplegar el pergamí, i Guadalupe Lleuger Díaz, nascuda en 1922, que al no poder asistir, la seua família va recollir el record. Al mateix temps també es van lliurar els premis als guanyadors del VI Concurs Escolar de Cartells de Festes, que han sigut, Marcos Sevillà Cardona (1º ESO) quant al de les festes patronals, i Sheila Hurtado Campos (5ºB) del cartell de festes de la Platja Casablanca.

  També va tindre protagonisme en la nit l'Associació Musical Santa Cecília d'Almenara que va entrar en el recinte interpretant el pasdoble "l'Aniversari" composat per Enrique Valcárcel amb motiu del 125 aniversari de l'entitat que se celebra enguany.
  La vetlada va concloure amb els monòlegs de l'actor i còmic Xavier Deltell, així com amb la màgia i l'humor de Jammes Garibo. Posteriorment els Quintos dels 25 anys, juntament amb l'Ajuntament d'Almenara, van organitzar una Festa Remember amb dj José Conca, dj Kike Jaen, i dj Sanje.

  VOLTA A PEU, SIL DE CASTRO I NITROFOSKA ROCK

  Avui dissabte, l'esport prendrà el protagonisme a les set de la vesprada amb la XXXV Volta a Peu Vila d'Almenara amb un nou recorregut de 5 quilòmetres pel nucli urbà. Ja a la nit,a les 23 hores, en l'Auditori Municipal, la monologuista del canal televisiu Comedy Central, Sil de Castro, portarà l'espectacle "estem jugant, no t'oblides", acte organitzat pels Quintos dels 25 anys amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Almenara. I posteriorment, a les 00:30 se celebrarà en el Recinte Firal d'Almenara, amb entrada lliure, la primera edició del Nitrofoska Rock amb la participació dels grups Arpaviejas, Radiokrimen, Kamino al hoyo i Xacal. El concert estarà organitzat pel Col.lectiu Nitrofosca i l'Ajuntament d'Almenara. Finalment, demà diumenge se celebrarà la primera edició del Classic Motor Almenara amb vehicles antics, música, rutes pel poble i la platja, tot açò organitzat per Grup J. Poveda i la col·laboració de l'Ajuntament d'Almenara.

  ENTRÀ DE PENYES

  Després de la montà de cadafals, les festes es reprendran dijous que ve 20 de setembre amb l'Entrà de Penyes per a ja celebrar més de 70 actes de forma continuada fins al dia 30 amb activitats esportives, culturals, gastronòmiques (sopar i paelles), musicals com l'espectacle "Almenara Resona, Almenara Sent, del poble i per al poble", el tribut a Joquín Sabina, processó dels borratxos, actes religiosos en honor a la Mare de Déu del Bon Succés i Sant Roc, i com no els actes taurins amb bous "cerrils", embolats i exhibicions de vaquetes.

  ocultar
  Les festes patronals comencen amb la presentació dels festers
  Pujar