12 de juliol de 2020 12/7/20

El dimecres es crearà el grup de suport mutu per a combatre el dolor crònic

El dimecres es crearà el grup de suport mutu  per a combatre el dolor crònic - (foto 1)

    A partir del pròxim dimecres s'activarà a Almenara el Grup de Suport Mutu d'Almenara (GAMMA) amb l'objectiu principal d'afrontar millor la vida amb dolor crònic. El grup es reunirà en aquesta primera ocasió a manera de presentació a les 12:30 del migdia en el Centre de Salut d'Almenara, encara que a partir del següent seran a partir de les 10 del matí en la segona planta de l'edifici. Les reunions i sessions seran gratuïtes i estan impulsades per la comare del Centre de Salut, Loli Jordán, per qui poden preguntar les persones interessades per a inscriure's.

    Segons ha explicat Jordán, mitjançant les tècniques que s'han vist en els tallers similars realitzats a Sagunt i a Castelló, es buscarà en les sessions el suport entre persones amb dolor crònic, a més de divulgació d'informació, vídeos i novetats d'interés per a aquest col·lectiu. També s'ha volgut deixar clar que en aquest grup no es tracta de fàrmacs, ni curacions "miraculoses", sinó que es fa un treball mutu, per a aprendre a viure millor amb el dolor de cadascun. La intenció segons Jordán és ajudar-se els uns als altres a "gaudir" més del temps amb capacitat d'acció i aprendre com porten uns altres aqueix "temps" en el qual moltes vegades s'està incapacitat o limitat pel dolor. Cal assenyalar que està previst al principi que en cada reunió hi haja una part de divulgació i una altra de participació dels assistents comentant els temes vistos i compartint experiències i opinions.

    Al mateix temps es vol informar de la intenció de crear grup de WhatsApp per a comunicacions referents a l'activitat del grup i per a compartir dades d'interés i informació sobre el dolor crònic. A més està previst crear una pàgina de facebook o un blog on es podran trobar  dades d'interés, a més de ser un punt de trobada per als participants i les seues famílies.

    Pujar