elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Demà començaran els treballs per a la construcció de les esculleres a la Platja Casablanca d'Almenara

Demà començaran els treballs per a la construcció de les esculleres a la Platja Casablanca d'Almenara
  • Costes compleix els terminis establits i iniciarà els treballs una vegada acabat el període de nidificació del corriol camanegre

MÉS FOTOS
Demà començaran els treballs per a la construcció de les esculleres a la Platja Casablanca d'Almenara - (foto 2)

Demà, dimecres 1 de setembre, començaran les obres per a la regeneració i construcció de les esculleres en la franja litoral de la Platja Casablanca d'Almenara entre les goles de *Queralt i la Llosa. D'aquesta manera es compleix la planificació inicial prevista en l'adjudicació de les mateixes que fixava l'inici de les actuacions al setembre després del període de nidificació del corriol camanegre.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha visitat aquest matí la platja Casablanca per a comprovar de primera mà els preparatius amb l'arribada de la maquinària pesant i els últims materials per a l'inici de les actuacions. Estíbaliz Pérez ha expressat “una gran alegria perquè demà, serà per fi, el dia en què comencen les obres per a protegir el nostre litoral i construir les tan esperades esculleres després de tanta espera”. Pérez ha assenyalat que “per fi hem arribat a una nova etapa després de tants anys, tants temporals, tants disgustos, l'etapa de la recuperació de la nostra costa, la de la reconstrucció, que ens obri les portes al futur, perquè entre totes i tots, ho hem aconseguit”. D'aquesta manera “es compleixen les previsions i el compromís del Govern d'Espanya a través de la Direcció General de la Costa i la Mar, als responsables de la qual agraïm la implicació amb les necessitats que tenim a Almenara”.

L'alcaldessa s'ha reunit amb el responsable de l'obra per a conéixer de primera mà les actuacions amb les quals començaran els treballs, que se centraran “en la part del passeig situat en el que és el nucli antic de la Platja Casablanca”. L'alcaldessa ha recordat que “seran unes obres llargues, supeditades a les qüestions vinculades a la Declaració d'Impacte Ambiental, i que de ben segur causaran molèsties, per la qual cosa demanem disculpes per endavant”.

L'actuació que comença ara després del període de nidificació del corriol camanegre la durà a terme l'UTE conformada per la Sociedad Anónima Trabajos y Contratas i Gimecons Construcciones y Contratas S.L. per un import de de 5.954.825,7 euros amb impostos inclosos. Les obres, finançades pel Govern d'Espanya, entre altres qüestions consistiran en l'execució d'una bateria de 4 espigons i dos dics, l'acomodació de les goles de La Llosa i Queralt, i una important aportació d'àrids.

Pujar