30 de novembre de 2020 30/11/20

Cultura reconeix la col·lecció museogràfica del Molí d'Arròs d'Almenara

Cultura reconeix la col·lecció museogràfica del Molí d'Arròs d'Almenara - (foto 1)

  La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha reconegut la col·lecció museogràfica del Molí d'Arròs d'Almenara que alberga en el seu interior la maquinària completa d'un molí d'arròs de la darreria del segle XIX i la primeria del XX.

  La col·lecció comprén peces de diferent naturalesa: fotografia artística de material etnològic, material arqueològic i maquinària del molí arrosser. En total, 98 peces de titularitat pública, propietat de l'Ajuntament d'Almenara, que es conserven a fi de salvaguardar la seua integritat i evitar la seua pèrdua o dispersió.

  La peça més important de la col·lecció és la maquinària industrial de 1914, restaurada i exposada al públic, al voltant de la qual gira el discurs i la instal·lació museogràfica. El molí és una instal·lació industrial complexa destinada a deixar llest el gra per al seu consum.

  A l'edifici es mostra una exposició que explica mitjançant panells el procés de la producció del cultiu de l'arròs i la seua introducció a Europa, i també hi ha un espai dedicat al voltant de cinc àrees relacionades amb la geografia, l'arqueologia, la història, la biodiversitat i la marjal del municipi.

  Es fan activitats de difusió destinades al públic escolar, així com promoció de rutes turístiques relacionades amb les antigues zones de cultiu de l'arròs i amb el patrimoni cultural de la localitat.

  Pujar