21 de febrer de 2020 21/2/20

El CEIP Juan Carlos I instal·la caixes-niu per a aus i rates penades

El CEIP Juan Carlos I instal·la caixes-niu per a aus i rates penades - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El CEIP Juan Carlos I instal·la caixes-niu per a aus i rates penades - (foto 2)
  El CEIP Juan Carlos I instal·la caixes-niu per a aus i rates penades - (foto 3)
  El CEIP Juan Carlos I instal·la caixes-niu per a aus i rates penades - (foto 4)
  El CEIP Juan Carlos I instal·la caixes-niu per a aus i rates penades - (foto 5)

  Aquest matí s'han instal·lat en el CEIP Juan Carlos I d'Almenara tres caixes niu amb l'objectiu de fomentar la cultura per a protegir les aus i rates penades per a ajudar-los a tenir un lloc on nidificar ja que cada vegada els materials ho impedeixen més i troben més dificultats.

  L'activitat, bàsicament dirigida als alumnes de tercer, i emmarcada en la Setmana de la Ciència "Ramón Lapiedra" ha comptat amb la participació de l'ornitòloga i membre d'APNAL-Ecologistes en Acció, Deborah Fandos, juntament amb l'educador del centre Pep de la Rubia.

  Així, s'ha posat en el centre un primer niu quadrat per a xicotets ocells voladors insectívors que són els xicotets aliats naturals de l'agricultor i la naturalesa. Un segon niu un poc més gran, està destinat per a les aus de l'entorn urbà com els falciots i similars.

  Entre els dos, s'ha instal·lat un tercer niu per a rates penades amb capacitat per a més de 200 exemplars, que són els autèntics protagonistes de l'equilibri natural en zones humides com és el cas d'Almenara i localitats limítrofes on existeixen tot tipus de mosquits i insectes voladors i que les ratapinyades són els seus depredadors naturals.

  A més posteriorment s'ha visitat la mostra col·lectiva de la Setmana de la Ciència per part de l'alumnat de tercer, lloc on es troben diversos tipus de caixes-niu més, i on han pogut conèixer molt més qüestions en una xarrada sobre el comportament de les aus, fins i tot els seus diversos cants.

  Pujar