13 d’agost de 2020 13/8/20

“Almenara Ressona, Almenara Sent” triomfa en el Auditori Municipal

“Almenara Ressona, Almenara Sent” triomfa en el Auditori Municipal - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  “Almenara Ressona, Almenara Sent” triomfa en el Auditori Municipal - (foto 2)
  “Almenara Ressona, Almenara Sent” triomfa en el Auditori Municipal - (foto 3)
  “Almenara Ressona, Almenara Sent” triomfa en el Auditori Municipal - (foto 4)
  “Almenara Ressona, Almenara Sent” triomfa en el Auditori Municipal - (foto 5)
  “Almenara Ressona, Almenara Sent” triomfa en el Auditori Municipal - (foto 6)

  Més de 160 veïns d'Almenara i vuit agrupacions locals diferents van participar ahir en el gran espectacle de les festes patronals de la localitat titulat "Almenara Ressona, Almenara Sent. Del Poble i per al Poble" que ve a arreplegar la tradició impulsada des de l'equip de govern que la nit del dia de la patrona sempre hi haja una actuació en la qual participen veïns de la localitat. En aquest cas es va apostar per una segona edició de l'espectacle creat fa dos anys per Pilar Forner i Claudi Ferrer.

  Així la música, la dansa i les arts escèniques com el teatre es van combinar en l'Auditori Municipal Vicente Casanova Rebollar per a realitzar les delícies del públic que va veure noves aventures i vicissituds en la vida d'aquell veí d'Almenara protagonista de la primera edició. Així es va començar amb la crisi dels anys 2000, per a tornar als valors dels anys 60 i recuperar el temps en l'actualitat. Tot açò amb una moralitat sobre "els valors, la humilitat i la família" i una crítica constructiva a la societat del segle XXI. Així van ser interpretant-se temes diversos de principis de segle XXI, uns altres més antics i tradicionals com la jota d'Almenara o temes dels anys 60 (com per exemple els Beatles) o arribant a l'actualitat amb temes de Obrint Pas, per exemple, tot açò a través d'un relat estructurat.

  En el musical va tenir una gran presencia la banda de música de l'Associació Musical Santa Cecília que enguany compleix la seua 125 aniversari, així com els xiquets i xiquetes de l'Escola de Música de la banda. Destacar el protagonisme del seu director Miguel Bautista, que ha col·laborat notablement per a la realització del musical, així com per la realització dels diversos arranjaments dels temes interpretats. També van intervindre la coral Xilcoralxes, el Grup de Danses La Corona d'Almenara que celebra enguany la seua 25 aniversari, així com la Colla Garramatxa, La Llavor Dolçaina i Tabal, el Grup de Teatre Recull i Som Teatre Associació d'Almenara, als quals es van sumar cantants i músics veïns o vinculats, així com alguns debutants.

  L'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha destacat "la gran aposta realitzada pels veïns d'Almenara, que demostra el gran talent que tenim en la localitat, i pels quals anem a seguir apostant". Així ha agraït "a totes i cadascuna de les persones, agrupacions, col·lectius o entitats que han participat en aquest gran espectacle, així com als quals des de la part que no es veu, ho han fet possible amb el seu treball" així com "l'obstinació i l'aposta de Pilar Forner i Claudi Ferrer per a dirigir aquest gran espectacle que quedarà en el record dels veïns i veïnes".

  DIA DE SANT ROC

  D'altra banda, avui s'està celebrant la festivitat de Sant Roc, patró de la localitat. Aquest matí com mana la tradició s'ha realitzat el tradicional trasllat en el qual els festers i festeres, així com Quintos i Quintes dels 25 anys han portat els productes de la terra. Aquesta vesprada arribarà la processó i a la nit hi haurà una triple cita amb el Correfocs, el Tribut a Joaquín Sabina i la discomòbil de la penya ADT. Demà es reprendran els bous amb els exemplars patrocinats per l'Ajuntament de la Palmosilla i Gavira que s'exhibiran a partir de les 17:30 hores. A la nit s'embolarà un bou de Tauro Covatelles en el carrer Major.

   

  Pujar