24 d’octubre de 2020 24/10/20

Almenara agilitza la tramitació del Pla Edificant per a poder començar les obres a l’estiu

Almenara agilitza la tramitació del Pla Edificant per a poder començar les obres a l’estiu - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almenara celebrarà aquesta vesprada una sessió plenària extraordinària amb l'objectiu d'aprovar la proposta de resolució del Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per a la delegació de competències en matèria d'Infraestructures Educatives a l'Ajuntament d'Almenara per a la realització de les obres en el CEIP Juan Carlos I. L'objectiu segons l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez és “guanyar temps en  tota la tramitació dins del pla Edificant de la Generalitat Valenciana, per a iniciar tot el procés necessari per a la contractació i execució de les obres previstes en el CEIP Juan Carlos I, doncs la primera fase corresponent a enguany,  volem executar-la aprofitant l'estiu”.

  Així doncs, per al CEIP Juan Carlos I d'Almenara, dins del Pla Edificant, hi hauria unes inversions globals de 2,1 milions d'euros aproximadament a repartir en dues anualitats. La primera, amb 600.000 euros d'inversió correspondria a aquest exercici, mentre que els restants 1,5 milions seran en 2019.

  L'objectiu amb aquest ple extraordinari i urgent és agilitzar tots els tràmits perquè durant l'estiu puguen executar-se les obres previstes durant aquest exercici que consistiran especialment en la remodelació de la cuina per a modernitzar-la i adaptar-la a normativa, així com l'eficiència energètica de l'edifici del menjador del centre educatiu, en el qual també es millorarà l'accessibilitat. També en aquest exercici han de realitzar-se les obres de renovació de tot el sistema elèctric i informàtic en el “edifici de dalt” (c/la Creu) que alberga al segon cicle de primària, igual que la substitució de portes i finestres per a millorar l'eficiència energètica, el sistema de calefacció i els banys. Al mateix temps es reformarà la sala de calderes del centre i es renovaran les mateixes. També s'executaran obres d'accessibilitat.

  Per al pròxim any 2019, l'edifici d'Infantil serà el que concentre gran part de les actuacions ja que contemplarà un reforçament de l'estructura, així com totes les mesures per a l'eficiència energètica, calefacció, instal·lació elèctrica, accessibilitat, i reforma dels banys. A més també s'actuarà en el pati amb un cobriment parcial del mateix. També s'actuarà en altres patis del centre i a més està prevista la construcció d'un nou gimnàs de 240 m2 en la parcel·la de “l’edifici de dalt”.

   

   

  Pujar